livet

FLYTTAT TILL TORPET PÅ LANDET OCH BLIVIT SAMBO

Så är det faktiskt. Jag har flyttat till torpet på landet (som inte är nåt torp på landet) och blivit sambo. Det har varit en minst sagt intensiv semester. Det blev snabbt bestämt och sen var det bara att börja röja och packa.

Jag har flyttat till torpet på landet
Jag har flyttat till torpet på landet

Eller vi hade ju varit typ som sambos ett tag och pratat om att bli sambos på riktigt när det blev läge. Och nu blev det läge eftersom A’s dotter fick tag på lägenhet med snabb inflyttning. Så därför blev det snabbt bestämt även för oss.

Jag började med att flytta dit alla saker som skulle stå ute.

Blommor, gamla flaskor och trälådor.

Och vackra stenar förstås.

Pinnar givetvis!

Och snäckskal. Typ så. Det flyttade jag innan vår skottlandsresa. Och sedan flyttade jag sånt som skulle stå i garaget.

Inte nog med att vi skulle planera för en flytt under sommaren. En grej i duschkabinen gick sönder strax innan semestern. A Mc Gyver-lagade den, men den måste stå mitt i badrummet och en badrumshylla måste stå i vardagsrummet. Kaos och trångt! För ett par dagar sen gjorde han en mera långsiktig lagning och kabinen står nu på plats. Så skönt!

Och innan flytten skulle vi vara i Skottland en vecka och sedan skulle sovrummet renoveras.

Sen. Sen kunde alla andra prylar flyttas. En del skulle tas in i huset och ganska mycket ska vara i garaget. I helgen flyttades det sista och lägenheten städades ur. Min dotter och hennes sambo ska hyra den i andra hand ett år. Alla nöjda och glada.

Det känns bra att vi kommit till nästa nivå i relationen, att jag flyttat till torpet. Torpet som var ett torp på landet en gång i tiden, men som nu är ett hus i ett av Enköpings mest populära områden.

Det känns pirrigt, läskigt, roligt, svårt, spännande, jobbigt och alldeles alldeles underbart. Alla känslor är liksom all over the place! 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  ulrica
  21 augusti, 2019 at 06:49

  Stort grattis till sambolivet och välkommen upp till samma hoods som mig :-).
  På vintertid brukar jag gå förbi hemma hos dig på mina kvällspromenader för då vågar jag inte gå själv om jag inte går bland villaområdena, så då kanske jag slinker in på en kopp te någon gång då och då :-).
  Nu vet jag ju att A också har fixat himla fint i torpet så din touch av inredningskänsla kommer att göra det supermysigt hos er!!
  KRAM

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  21 augusti, 2019 at 03:00

  Grattis än en gång, så himla glad för din (er) skull! =)
  Jag minns när min livskamrat, jag han…Mannen i mitt liv… flyttade in hos mig och jag var 19 år och hade egen lägenhet, han var 20 och bodde hemma tillfälligt mellan studier och militärtjänstgöring 😉 Minns att det kändes så stort att få bli sambo, plötsligt var man liksom vuxen… Nu är ju du vuxen, men jag tänker att känslan är lite densamma… pirrigt, roligt… nästan så jag blir lite avis! Fast jag vill ju inte byta bort Mannen i mitt liv för att bli sambo med någon annan!! 😉 🙂 =)
  Kram och lycka till! Ni kommer få det så bra, ni verkar passa bra ihop!
  /Maria

 • Reply
  andreas
  22 augusti, 2019 at 05:23

  Efter tiden tillsammans som särbos, sambos, flukt i kylskåp, frys och diskussioner om vad vi ska äta och var det finns så är det sååååå skönt, trevligt och mysigt att vi slipper allt sånt och kan fokusera på ett…. Eller rättare sagt två…. Oss
  Love you

 • Reply
  FREEDOMtravel
  24 augusti, 2019 at 07:26

  Vad roligt! Hoppas (och tror) att ni kommer trivas, både med sambolivet och huset! Kram

 • Reply
  JAG HAR DÅLIGT SAMVETE FÖR ER - Gott för själen
  1 september, 2019 at 09:43

  […] trerummare, röjt och städat ett hus och garage, varit i Skottland en vecka, renoverat ett sovrum, flyttat, jobbat och varit i Kanada en vecka. Allt detta på ganska kort tid. Sen behöver man ju hinna med […]

 • Reply
  HAR FÖRSÖKT GÖRA MIG HEMMASTAD PÅ TORPET - Gott för själen
  12 september, 2019 at 06:07

  […] var en liten hörna med pyssel. Jag har en del annat ute också . Självklart har jag en del inne också, men det tar vi en annan gång […]

 • Reply
  NÄR MAN ÄNTLIGEN KOMMER UT - Gott för själen
  31 oktober, 2019 at 06:33

  […] När man äntligen kommer ut på en tur, efter en lång paus, kan det se ut så här. Det var förra söndagen och vi hade ägnat hela lördagen åt att komma i ordning i garaget. Och vi hade ägnat ett antal helger åt antingen födelsedagskalas, resor eller att komma i ordning efter min flytt till Torpet. […]

 • Reply
  FRAMTIDSFULLMAKT KAN UNDERLÄTTA TILLVARON - Gott för själen
  28 januari, 2020 at 05:38

  […] många av er vet så blev jag sambo i somras. Vi firade såklart vårt nya steg i relationen. Mitt i trädgårdsarbetet ? I ett sånt läge […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.