livet

SÅ GÖR DU EN EGEN RISTOMTE

Jag fick för mig att jag ville göra en egen ristomte. Alltså en tomte av ris.

Så här blev den. Men vi tar det från början.

Vi har en gigantisk krypande buske. Jag tror att det är en cypress med tanke på att barren inte är stickiga. Men å andra sidan har jag aldrig hört talas om en krypande cypress. Kanske är det en en. Jaja, hur som helst. Istället för att köpa granris, eller en hel gran, så kom jag på att jag skulle testa de här grenarna.

Satte igång att knipsa grenar för brinnande livet.

Jag hade sagt till A att jag behövde en pinne. Han har lärt sig nu, efter två år tillsammans, att jag behöver pinnar emellanåt. Så nu frågar han bara ”jaha, vad då för en pinne”. Han förberedde en pinne. Han slog ner ett armeringsjärn i marken som stöd och fäste pinnen i järnet. Så fick jag tomteskelettet.

Jag ville ha en lite knubbig tomte så jag började med stora kvistar längst ner som jag lät liksom flyta ut längs marken. Som om om tomten har på sig en alldeles för stor rock.

Vi hjälptes åt att vira ståltråd runt grenarna. Eller mera under smågrenarna så inte tråden skulle synas. Det ser lite kaosartat medan man håller på 🙂

Tomte av ris
Tomte av ris

Sen stoppade A en penna i en avlång potatis. Perfekt att sticka pennan rakt igenom riset sen. Och så på med en gammal tomteluva.

En egen ristomte
En egen ristomte

Lite söt är den väl ändå? Söt tomte av ris. Så enkelt var det att göra en egen ristomte!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sallys hus
  10 december, 2019 at 08:00

  Ååå så fiiiin… Jag har bara hämtat fram allt material till mina…men sen har jag inte kommit längre… får ta det till helgen.. Super fin är din! Kraaam

 • Reply
  Malin Lundskog
  13 december, 2019 at 03:19

  Gôrfin! Tack för inspo – fick granris av mina föräldrar som jag minsann skulle göra bock av, men … bockstommen e väck, så en sån här tomte blir perfekt.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.