livet

FÖNSTERMÅLNING ÄR TÅLAMODSPRÖVANDE

Fönstermålning är verkligen tålamodsprövande. Och det är ju som ni vet inte min bästa gren. Jag fick den stora äran att ändå försöka. Men då snackar vi måla plåtfärgen på detaljer i metall.

Andreas hade slipat bort i princip alla färgrester, lämnat in fönstret på byte av fönster och omkittning och tvättat träet. Vi har köpt olika färgtyper och han har sen målad själva fönsterbågen. Allt det där är ju ännu mera tålamodsprövande. Och tålamod… det besitter han. Åtminstone när det gäller såna saker.

Fönstermålning är ett tålamodsprövande pillgöra!
Fönstermålning är ett tålamodsprövande pillgöra!

Sen var det då som sagt alla detaljer kvar att måla. Några slags vinklar i hörnen, som jag tror bara ska vara fina och inte har nån funktion.

Gångjärn och beslag skulle också få färg. Jag andades djupt och tog pyyyytelite färg vid varje dutt i burken så jag inte skulle kladda ööööverallt som jag brukar annars. Det gick riktigt bra trots att det kröp i kroppen.

Hörde jag nån fråga om fönstren på uthuset verkligen behövde målas?!?! Om vi säger så här…

Stort behov av fönstermålning
Stort behov av fönstermålning

Så här såg fönstret ut innan!!! Nu ser det ju extra eländigt ut eftersom han slipat bort all överflödig färg runt omkring, men ändå. Ni ser ju hur fönstret ser ut! Han har helt enkelt prioriterat att fixa med hus och trädgård, inte ett tråkigt uthus. Men nu jäklarns blir det fint! Ni ska snart få se.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  malin
  28 juli, 2020 at 10:48

  Det kommer bli superfint!
  Jag skulle aldrig klara av det där finliret du gör!
  Jag m¨ålade brädor på en slät vägg, och min 19 åriga son kom och sa ”hörru mamma, överlämna målningen till oss, du”
  Tydligen har jag inte gjort det så bra som jag själv tyckte…

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.