hälsa & friluftsliv

STORMKÖK – ÅRETS JULKLAPP

Ni har väl inte missat att årets julklapp är ett stormkök. Eller friluftskök som jag hellre vill kalla det.

Tänkte jag skulle tipsa om ett par stormkök. Kanske framför allt detta gaskök. Jag har visserligen gjort det förut, men det tål att tipsas om igen. Det är så himla bra. Det går blixtsnabbt att tillaga maten eller koka vatten.

Stormkök vid Mälarens strand

Nu verkar inte just mitt paket med gasolbrännare, tändare, kastrull och stekpanna finnas. Man kan ju i och för sig köpa separat. Här finns gasolbrännare och tändare. Och här finns kastrull och stekpanna. Senast vi använde köket var för ett par veckor sedan i ett av våra favoritområden.

Stormkök, eller friluftskök som jag föredrar att kalla det
Stormkök, eller friluftskök som jag föredrar att kalla det

Vissa gillar spritkök bättre. Det här verkar rätt bra. Spritkök har helt klart sina fördelar också. Spriten är inte riktigt lika känslig som gasen när graderna kryper under nollan. Sen kan man ju tycka att gas är lite obehagligt. Men å andra sidan är gasköken snabbare och det är lättare att reglera temperaturen. Det är en smaksak helt enkelt. Jag har både och. Här finns flera gaskök eller och här finns flera spritkök. Än så länge går det att beställa och få paketet till jul.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.