hälsa & friluftsliv

EFTERLÄNGTAD VANDRINGSTUR I HÄRJARÖ

I söndags tog vi en efterlängtad vandringstur. Det hade regnat dagen innan så vi hoppades på åtminstone uppehåll på söndagen. Precis när vi skulle åka så började det att duggregna. Typiskt! Men ja ja, tänkte vi, vi har ju bra kläder så strunt samma. Skönt att komma ut ändå.

Lagom till vi kom fram så blev det uppehåll. Vi hängde på oss ryggsäckarna och väskan med den nyinköpta drönaren och knatade iväg. Senast vi var ute på en vandringstur var i Glaskogen, Värmland, i somras.

Efterlängtad vandringstur
Äntligen en efterlängtad vandringstur!

Äntligen! Bästa känslan! Tystnaden. Lugnet. Den friska luften. Sällskapet.

Undrar hur man levde på tiden muren byggdes!?

Den här muren har jag fotat flera gånger förr, men jag gillar den. Den får mig att tänka på svunna tider. Hur levde man vid den tiden då muren byggdes? Vad fanns runt omkring? Inte jättemånga höghus förmodligen. Inte många jobbade hemifrån genom att koppla upp sig mot jobbet. Jaja, det är sånt jag kan fundera på.

En bit längs Mälaren passerar man genom en björksal. Det blev faktiskt en markant ljusskillnad när vi kom från barrskogen ut till björkskogen. Det blev mycket ljusare. Dels var det glesare och dels tror jag faktiskt att de vita trädstammarna reflekterade ljuset.

Tre rastplatser som vi passerade var upptagna. Till sist slog vi oss ner på en varsin sten precis intill vattnet för att fika. Mackor med stekta ägg är väl mums när man är ute!?

Efterlängtad vandringstur
Efterlängtad vandringstur!

Efter en stund gick vi tillbaka en bit. Då var en rastplats ledig.

Eftersom vi kommit iväg rätt sent hemifrån, eftersom vi inte ville stressa, så kunde vi inte stanna så länge. Det blir fort mörkt i en skog. Men vi hann göra en brasa och göra lite mellis. Det finns även frukost och mellis i turmatspåsar. Den här gången blev det Chokladmüsli. Gott med något varmt och sött för att få energi.

Skönt att dra på sig en täckkjol utanpå hikingbyxorna då man pausar.

Lite varmt i magen när man är ute på en efterlängtad vandringstur
Lite varmt i magen när man är ute på en efterlängtad vandringstur

Så kan det se ut när man tagit en efterlängtad vandringstur i Härjarö naturreservat. Älskar känslan i bilden. Eld, lite mellis och blicken ut över mälaren.

Bäst att plocka ihop och ta sig tillbaka till bilen innan mörkret faller. När vi kom hem var det mörkt och mysigt att hälla upp varm glögg för lite soffhäng.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.