hälsa & friluftsliv

LEVER ETT BEKYMMERSFRITT LIV

Det finns nog ingen som lever ett bekymmersfritt liv, men vissa verkar ta tillvaron lättare än andra. Sen kan det förstås variera under perioder i livet också.

De verkar leva ett bekymmersfritt liv
De verkar leva ett bekymmersfritt liv

När man tar sig runt i Vattenparken så träffar man ofta på de här kompisarna. De verkar leva ett bekymmersfritt liv. Bara chillar i småsjöarna eller bäcken.

Jag kan tänka mig att de också har bekymmer. Fundera på hur länge isen ska ligga, irritera sig över att de glömde solglasögonen hemma, vem som ska fixa maten eller nåt. Men mest tar de nog dagen som den kommer och chillar.

Självklart finns det händelser i de flestas liv som skapar bekymmer eller oro. Arbetslöshet, sjukdom, olyckor när det gäller en själv eller närstående. Hur man sen hanterar det är olika. Är man lagd åt att vältra sig i oro, att liksom tänka ut saker som kanske skulle kunna hända och må dåligt över det innan det ens har hänt verkar oerhört jobbigt. Något som är bra är ju ändå att man kan jobba på det tankesättet ifall man vill. Det går att jobba på att fokusera på positiva saker. Eller att vara här och nu.

Bekymmersfritt liv verkar det som
Bekymmersfritt liv verkar det som

Jag brukar själv inte oroa mig så mycket. Är inte den sorten helt enkelt. Framför allt oroar jag mig inte för sånt som inte finns. Känns ganska onödigt. Det mår man ju bara dåligt av. Om något skulle hända mina barn till exempel skulle naturligtvis marken rämna under mig. Kan knappt tänka mig nåt värre. Men att gå runt och tänka på det är ju bara onödigt. Bättre att glädjas här och nu istället.

Idag är det fredag. Då känns det extra lätt att ha ett bekymmersfritt liv, tycker jag.

Hur känner ni, är ni såna som oroar er för saker ofta eller är ni mera chill?

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Storbarnsmamman
  29 januari, 2021 at 01:27

  Roligt att hitta till din blogg via din kommentar hos fredoomtravel.
  Nu ska jag läsa ikapp mig och få inspiration som jag så väl behöver.

  • Reply
   Lena
   29 januari, 2021 at 03:00

   Vad roligt att du hittade hit! Välkommen! Hoppas du ska trivas med min blandning.

   Trevlig helg!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.