livet

ALLA-HJÄRTANS-BUBBEL OCH FIN-MIDDAG

Alla-Hjärtans-bubbel och choklad
Alla-Hjärtans-bubbel och choklad

Det blev inte Alla-hjärtans-bubbel och fin-middag denna helg. Det får ju inte bli för ofta så det blir slentrian. 🙂

Men jag tänkte jag skulle fortsätta visa hur vårt firande förra helgen fortlöpte efter starten med brunch och fortsättningen med vandringstur med bulle mitt på dagen. Efter att vi kom in från turen så chillade vi mest. Fikade, pratade husprojekt och bara var. Strax innan middagen öppnade vi en flaska Cava och hällde upp i de fina champagneglasen. Och tog nån chokladbit.

En mysig dag och kväll med Alla-hjärtans-bubbel och finmiddag
En mysig dag och kväll med Alla-hjärtans-bubbel och finmiddag

Dagen till ära så fick den vackra karaffen komma fram. Och rödvinsglasen förstås. Glasen som gör att vinet lyfts en nivå extra! Så glad att vi har många olika glas i samma serie.

Andreas gjorde en toppengod potatisgratäng med vitlök och grädde. Så där så det bubblar och fräser och nästan blir bränt på kanterna. Så gott!

För att inte tala om oxfilén. Perfekt stekt med lite lagom rosa inuti. Jag lindade bacon runt färsk sparris och la de i en ugnsfast form, ringlade olivolja över, och ugnsstekte härligheten.

Alla-hjärtans-bubbel och finmiddag - allt blev perfekt!
Alla-hjärtans-bubbel och finmiddag – allt blev perfekt!

Jag dukade med tallriksunderläggen och servettringarna i rotting, färg Cognac. Här finns en massa andra härliga saker i rotting. Jag tycker det är så fint med rotting. Bidrar till en lite mjukare känsla.

Allt blev helt perfekt! Maten, vinet och umgänget!

Nu är det söndagmorgon, helgen efter Alla Hjärtans dag. Jag vaknade fem! Men hallå, fem en söndagmorgon! Trots att vi somnade strax efter midnatt. Känns inte riktigt okej va’?! Men börjar man bli tant så är det väl så, har jag hört. Känner mig inte det minsta trött, men det kommer väl framåt eftermiddagen. Kanske får det bli en liten nap.

Gråvädret som belägrat oss de senaste dagarna lär väl fortsätta. Än så länge är det mörkt ute. Det får nog bli en prommis även om det regnar. Vi skulle behöva pipa in till färghandeln också för att diskutera färg till husbygget.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  25 februari, 2021 at 05:50

  Oj vad mysigt! Och köttet ser ju helt perfekt ut!!! 🙂

  • Reply
   Lena
   26 februari, 2021 at 06:14

   Supermysigt. Ja, köttet blev toppen!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.