livet

SKÖNT OCH TRÅKIGT ATT JOBBA HEMIFRÅN

Det är både skönt och tråkigt att jobba hemifrån. Precis som allt annat så har hemmajobbandet två sidor. Jag börjar med det tråkiga. Det känns roligare att avsluta med något positivt.

En av de tråkiga sakerna är såklart att jag inte kan träffa mina medarbetare och övriga kollegor. Tillvaron blir lite annorlunda med socialt umgänge, åtminstone för mig som är rätt social av mig.

En annan nackdel är att man inte får miljöombyte. Jag tror att hjärnan mår bra av lite omväxling.

Vad kan vara positivt då? Det här med att ta sköna löprundor eller promenader i naturen på lunchen är helt klart skönt. Jag kan visserligen ta en lunchprommis på jobbet i vacker naturmiljö också, men det blir sällan av tyvärr.

Skönt och tråkigt att jobba hemifrån
Skönt och tråkigt att jobba hemifrån

En annan bra sak med att jobba hemifrån är att jag och Andreas kan vara tillsammans nästan hela tiden. Vi jobbar visserligen på varsitt håll, den ena vid köksbordet och den andra i ett tillfälligt ordnat kontor i extrarummet (och så byter vi varannan dag). Men vi ses i soffan för förmiddags- och eftermiddagsfika och vid köksbordet till lunch.

Både skönt och tråkigt att jobba hemifrån
Både skönt och tråkigt att jobba hemifrån

Vi har också lätt kunnat ta ett möte med hantverkare vid husbygget, när de plötsligt dyker upp. Vi har också kunnat ta några diskussioner kring husbygget, och ibland kunnat ringa gemensamma telefonsamtal vid de där pauserna.

Hemmajobbet har absolut inte gjort att vi umgås för mycket utan tvärtom varit riktigt mysigt. Tiden har passat oss perfekt.

Idag, denna veckas sista arbetsdag, kommer vi eventuellt ha ett sånt där hantverkarmöte igen. Andreas kanske får ta det ensam eftersom jag har deadline för en viktig rapportering idag. Bäst att göra sig i ordning och sätta fart så kanske jag hinner.

Vad tycker du som också jobbar hemifrån?

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Milla
  5 mars, 2021 at 03:02

  Hej – jag harju jobbat så otroligt mycket hemma förr på mitt gamla jobb och mådde ju inte så bra av det på slutet. I nuvarande jobb brukar jag vara hemma då och då men j nu nästan enbart på jobbet. Vilket kanske verkar konstigt då det är en pandemi, och så gör jag tvärtom. Vi har en väldigt luftig och bra arbetsplats, och många är hemma ganska mycket, mer än förr. VI har många som är konstruktörer och kör mkt CAD så det är inte så enkelt att bara ta hem datorn och jobba på men nu har många fixat till det hemma med. Sedan har jag min man hemma på heltid, han jobbar välidgt sparsamt med eget företag just nu men har ingen arbetsplats som förr — det har varit en ganska tuff tid för honom och jag känner att det inte blir så bra när jag är hemma och ska jobba med mitt. Trots stort hus och varsin våning :). Det är så mycket som ska stämma i det psykiska måendet — det är med hemmajobb är mycket laddat för många…. Kram o må gott!

  • Reply
   Lena
   6 mars, 2021 at 06:19

   Hej Milla!

   Jag förstår att det kan vara knepigt för vissa att jobba hemifrån och att det inte blir så bra alla gånger när man är två hemma. Hoppas tiderna bättrar sig snart så det blir flera arbetstillfällen för de som inte har. Kram och må gott du också!

 • Reply
  Karin
  6 mars, 2021 at 06:59

  Håller helt med dig Lena, det är verkligen två sidor av hemmajobbandet men jag börjar bli riktigt trött på det nu. Fördelen för mig är ändå att vi kan vara här i fritidshuset mer, kommer oftast hit på torsdagar numera. Kram

  • Reply
   Lena
   7 mars, 2021 at 07:43

   Nu är jag verkligen trött på allt vad corona heter. Vill ha ett normalt liv och kunna umgås!

   Perfekt för er att ha fritidshuset!

   Kram

 • Reply
  FREEDOMtravel
  7 mars, 2021 at 08:02

  Håller med! Det är verkligen både bra och dåligt! Jag saknar spontana möten vid kaffemaskinen och luncher med kollegor. Däremot gillar jag att inte ställa väckarklockan, att inte behöva fundera så mycket över kläder och att disponera min tid mer fritt.

  • Reply
   Lena
   8 mars, 2021 at 06:04

   Det har helt klart sina för och nackdelar.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.