livet

PÅSKMIDDAG I VÅR ENSAMHET

Då har vi haft påskmiddag i vår ensamhet. I år igen. Sååå tråkigt! Det var så tråkigt att jag knappt hade nån lust att duka lite extra fint. Det som jag brukar tycka är så roligt.

Påskmiddag i vår ensamhet
Påskmiddag i vår ensamhet

Inte ens några gröna kvistar till påskliljorna hade jag nån lust att fixa. Hittade några gamla pippi-gula servetter som fick komma fram. Och några vanliga godispåskägg fick ligga på bordet.

Påskmiddag i vår ensamhet

Och jag glömde förrättstallrikarna!!! Vi hade precis fått på sill och gräddfil på tallrikarna när jag insåg att jag glömt förrättstallrikarna. Jamen hur kan man komma ihåg förrättsbesticken, men glömma tallrikarna!? Jag var så arg medan Andreas skrattade gott åt hur arg jag var och hur det kunde vara så viktigt. Njae, det såklart, det är ju inte livsviktigt. Vi åt upp förrätten och bytte till nya tallrikar sen 🙂

Det var det vanliga på bordet. Det vanliga för oss. Potatis, sill, ägghalvor, påskskinka och mimosasallad, köttbullar och prinskorv. Surt att vi inte kunde ha familjen hos oss, men vi hade förstås en mysig middag på tu man hand.

Mitt på dagen igår var vi till mina föräldrar i Uppsala. Tog en promenad i skogen intill och sen åt vi skinkmacka. På eftermiddagen åkte vi vidare till Andreas föräldrar på fika på terassen. De har bara fått första sprutan så det är säkrast att hålla sig ute än så länge.

Idag hade vi tänkt fortsätta i uthuset. Slipa spackel och måla. Hade också tänkt skära till mera gipsskivor… utomhus… men idag vaknade vi till snö!!! Vi får se hur vi gör. Kanske blir det en kort stund bara för att slipa eller nåt.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Tina ME
  5 april, 2021 at 10:20

  Det blev ju en jättefin dukning trots att du tyckte att det kändes tråkigt. Vi har firat tillsammans med barnen i år vilket kändes bra utifrån våra allas förutsättningar. Men visst är det en konstig tid… Kan inte den där pandemin ta och släppa sitt tag nu. Kramar till dig! //Tina

  • Reply
   Lena
   7 april, 2021 at 06:12

   Tack, Tina! Vad roligt att ni kunde träffa barnen. Ja, nu får det verkligen räcka med pandemi!

   Kram

 • Reply
  FREEDOMtravel
  10 april, 2021 at 07:16

  Rikigt fint dukat blev det ju ändå!!! Visst är det tråkiga tider på många sätt. Man får försöka göra det bästa av det, men ibland känns det ju extra tråkigt. Önskar en fin helg!

  • Reply
   Lena
   11 april, 2021 at 09:18

   Tack snälla! Ja, pandemin har helt klart vissa fördelar också.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.