recept

PÅSKSKINKA MED MIMOSASALLAD

Vi testade ett nytt recept på helgskinka i påskas. En annorlunda grilljering gav en extra god smak. Med mimosasallad till blev det ett extra lyft.

Så, här bjuder jag på recepten till en påskskinka och mimosasallad.

Pappas påskskinka


Ingredienser till 15 bufféportioner

2 kg rimmad, benfri skinka
1 msk torkad timjan

Griljering:

1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soya
1 msk osötad senap
2 msk finhackad färsk/fryst persilja
1 tsk torkad timjan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skölj skinkan i rinnande vatten. Torka av den. Lägg skinkan på ett stort ark aluminiumfolie och stick en köttermometer i den tjockaste delen.
  3. Strö över timjan och svep om folien så att du kan se termometern. Lägg skinkan i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen. Tag ut den när termometern visar 70°. Beräkna 70-85 minuter per kilo skinka.
  4. Låt skinkan svalna lite. Tag bort folien och nätet sedan. Låt skinkan bli riktigt kall.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Skär bort allt fettet från den kalla skinkan.
  7. Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan.
  8. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Mimosasallad, 10-15 bufféport.

Ingredienser:

1 dl majonäs
1 dl vispgrädde, vispas
några ananasskivor, fint tärnade
1 äpple, fint tärnat
2 hårdkokta ägg, (se nedan)
1 dl tinade gröna ärtor
1 stjälk blekselleri (eller stjälkselleri, det är visst samma sak), strimlad

  1. Blanda majonäsen med den vispade grädden.
  2. Dela äggen och hacka vitan.
  3. Rör ned äggvitebitarna, frukten, ärtorna och sellerin.
  4. Passera äggulorna genom en sil över salladen.

Jag hittade dessa recept, tillsammans med ett antal andra recept, här.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.