livet recept

NÄR MAN FÅR TILL EN TOPPENMIDDAG

 

Vi kände oss rätt nöjda igår kväll när vi fick till en sån där toppenmiddag. Vi freestyle’ade lite och det blev bra! Alla smaker var på plats och vi båda var nöjda med allt. Det händer inte alltför ofta att jag är nöjd med det jag bidragit med.

 

Jag hade sett färdigkryddade potatisar i påsar på matbutiken och läste innehållet. Jag är alltid skeptisk mot färdiga saker eftersom det ofta är så mycket ”skit” i, som smaktillsatser, färgtillsatser, konserveringsmedel och framför allt socker. Jag vill försöka köpa så ren mat som möjligt. Jag försökte minnas vad som var i dressingen och tog det och lite annat. Jag blandade olivolja, vitvinsvinäger, lökpulver (herregud, varför har jag inte upptäkt det förut?!), vitlökspulver, paprikapulver, basilika och salt. Och finhackade färsk paprika. Penslade på små delikatesspotatisar. Det fick stå i ugnen i en form form i 200 gr  i 45 min. Jag blandade runt potatisen två gånger under tiden. Nästa gång ska vi ha på paprikan bara de sista 15 minuterna eftersom de blev lite brända.

A stekte köttet så det blev så där perfekt rosa inuti och han gjorde svampsås på färska champinjoner och den blev också perfekt. Och till det blev det ett perfekt vin som vi chans-köpte i Kiel.

Jomen, vi var rätt nöjda 🙂

Nu ska vi snart promenera till ett café för frukost. En ny partner ska introduceras till flocken. Det har jag sett fram emot!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  11 november, 2018 at 10:18

  Åh vad potatisarna ser goda ut! Och svampsås, mums! 🙂

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:14

   Mm, det var supergott!

 • Reply
  mittgodastefinaste
  11 november, 2018 at 06:36

  Låter supergott med potatisarna!
  Spännande med en ny i flocken!

  Kram Jenny

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:15

   Mm, det var ett trevligt med ett tillskott till familjen!

 • Reply
  Ulrica
  14 november, 2018 at 05:41

  Om jag bortser från köttet så säger jag MUMS :).
  Dom där färdiga potatisarna i butiken har vi provat när vi åkt husvagn, och precis som du säger är det säkert en massa tråkigheter i dem, men jag måste erkänna att de är goda och passar bra ”on the road”.

  Vad roligt att träffa nya familjemedlemmen :).
  KRAM

  • Reply
   Lena
   4 december, 2018 at 08:18

   Ja, sån där färdigmat är ju helt klart räddningen när man är ute med husvagn.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.