inredning

MATTA TILL MATBORDET HITTADE VI TILL SIST

Matta till matbordet har varit efterlängtat. Vi har letat en del, men inte hittat den perfekta tidigare. När den plötsligt dök upp framför ögonen så visste vi båda att det var rätt.

Det här inlägget är förprogrammerat för att publiceras då vi är på resa.

De flesta mattor som vi hittat tidigare har varit antingen fel färg, för lurviga, fel mönster eller för små. Många mattor har gått i grå toner, men vi vill ha jordnära toner för att passa in i vår övriga inredning.

Perfekt matta till matbordet

En matbordsmatta vill jag inte ha för lurvig. Den får inte ha för långa trådar så att smulor fastnar för lätt. Och den ska gärna ha en frånstötande yta så den inte suger åt sig allt.

Den här mattan hade allt, i vårt tycke. Den är vävd utan uppstickande lurv och har en lite glatt yta så den verkar rätt smutsavstötande. Den har olika brun/beigea nyanser (svårt att få rättvisande färg på bilderna i olika ljus) och ett mönster med lite liv i utan att vara rörig.

Vi visste direkt att det var rätt matta till matbordet
Vi visste direkt att det var rätt matta till matbordet

Vi hittade den på EM Home i Uppsala samtidigt som vi hämtade ut matbordet (de har ett leveranssamarbete med Vålamagasinet där vi köpte bordet). Vi tycker att mattan blev perfekt och klarar av att ”bära upp” det maffiga plankbordet. Nästa jakt blir matta till soffbordet. Wish us luck!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.