bygga nytt inredning

PLANKBORD TILLVERKAT BARA FÖR OSS

Det känns riktigt roligt att ha ett plankbord tillverkat bara för oss. Och att det är så snyggt sen! Jag tror jag tänker varje dag – ”fy fasiken vad bra det blev”. Vansinnigt svårt att fota och göra det rättvisa bara. Har försökt i lite olika ljus.

Bordet är ett rent hantverk från Kristensen i Danmark. Just det här bordet heter Forest och finns i ek och ask. Vi valde ek eftersom det är ett lite hårdare träslag. Det tillverkas i storlekar från 160×90 och upp till 290×100. Vi valde 200×100 med två stycken tilläggsskivor på 50 cm.

Plankbord tillverkat bara för oss
Plankbord tillverkat bara för oss

Fantastiskt vackra ådringar i bordet och en oregelbunden kant. Där stod valet mellan rak, fasad eller organisk kant. Den organiska fastnade vi för direkt. D v s den är oregelbunden och följer träet. Sååå snyggt!

Plankbord tillverkat för oss

Nästa val som skulle göras var tjockleken. Det finns 3 cm och 4 cm. Vi valde 4. Ytterligare val var att välja antalet plankor. 1, 2 eller 3. Vi tyckte mest om en enda bred planka.

10 olika behandlingar/färger. Puh! Vi gick för den mörka som ligger ensam till vänster. Mocca brunoljad hette den. Inte nog med det, man skulle även välja yta. Naturell slät, Antik patinerad, Kvistar och sprickor, Borstad yta med kvistar eller Fyllda kvistar. Det var flera som vi gillade, men tänkte att om det är alltför ”raw look” så blir den mera ömtålig och att det fastnar smuts. Vi valde Fyllda kvistar.

Det är inte slut med val ännu… 🙂

Kolla här då! galet snygga ben, om du frågar oss! Sju olika benvarianter fanns. Och sist men inte minst tre olika ytbehandlingar av benen. Svarmålat, rostfritt stål eller industrilook. Gissa vilken vi valde 😉 Ja, såklart… industri-varianten passade oss klockrent!

Unikt plankbord

Ett plankbord tillverkat bara för oss. Helt unikt dessutom. Eftersom det är så många val och dessutom så många alternativ för varje val samt att den organiska kanten följer just det trädets form så kan man nog konstatera att bordet är det enda i världen som ser ut just så. Lite cool tanke. Det passar så bra hos oss och vi är så nöjda!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Victoria
  6 oktober, 2021 at 08:27

  Sååå snyggt och vad kul att ha ett eget unikt bord!

  • Reply
   Lena
   6 oktober, 2021 at 08:53

   Tack, vad roligt att du gillar’t!

 • Reply
  MATTA TILL MATBORDET HITTADE VI TILL SIST - Gott för själen
  18 oktober, 2021 at 06:01

  […] bordet). Vi tycker att mattan blev perfekt och klarar av att ”bära upp” det maffiga plankbordet. Nästa jakt blir matta till soffbordet. Wish us […]

 • Reply
  PLANERA FÖR MIDDAGSGÄSTER - Gott för själen
  4 november, 2021 at 05:54

  […] för ett tag sedan, innan mattan levererades. Så här ser det ut med matta. Och här skrev jag om plankbordet som är tillverkat bara för oss. Så nöjda med det! Vi måste skruva dit skenorna till extraskivorna också för snart ska jag ha […]

 • Reply
  UTELUNCH EN FREDAG I NOVEMBER - Gott för själen
  19 november, 2021 at 05:55

  […] ska vi försöka hinna koppla ihop och få upp matbordslampan och skruva fästen till matbordet (ni vet plankbordet tillverkat bara för oss). Imorgon ska jag baka lite och vi ska städa. På söndag är det kalas. Första gången hela min […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.