bygga nytt

GOLVLEVERANS, FÄRDIGGIPSAT OCH STÄLLNINGEN ÄR BORTA

Den korta statusuppdateringen på husbygget är att vi fått golvleverans, det är färdiggipsat på väggar och tak och byggställningen längs fasaden är borta. Det är så roligt att komma på besök när det händer så mycket! I inlägget följer en lite längre uppdatering.

Vilken skillnad det blev utseendemässigt när byggställningen försvann. När väl solcellerna var monterade kunde de ta bort ställningen. Hehe, det ser helt plötsligt mycket mindre ut.

Målaren har nött på bra och spacklat klart. Herregud vilket jobb. Som tur är så tycker han att det är roligt. Nästa steg är att slipa gipset och foga taklister. Bara det med slipning och fogning ska ta två dagar.

Golvleverans - vi kör en klassisk ekparkett
Golvleverans – vi kör en klassisk ekparkett

Härom dagen så hade vi tydligen fått golvleverans. Vi har valt en klassisk ekparkett, men varianten med lite extra kvistar i. Vi gillar när det är lite liv i saker och ting.

Golvleverans

Hela tre rum var det färdiglagt golv i när vi var på besök senast. De hade lagt gipsskivor uppe på golvet för att skydda.

Man blir glad när man ser sån ordning och reda på bygget. Ordning och reda brukar betyda yrkesstolthet, vilket i sin tur brukar innebära ett bra jobb. Så här snyggt har byggarna lämnat efter sig då de lämnade huset för tillfället.

Och även målarna gillar att ha snyggt och prydligt.

Golvleverans

Inte så lätt alla gånger att hålla ordning när det kommit en större leverans. 🙂 Kan bara föreställa mig hur det kommer att se ut då köket och badrumsinredningen kommer i nästa vecka.

Inom de närmaste veckorna kommer målningen att vara klar, plattsättningen att vara klar, golvet lagt och montering av kök vara påbörjat. Himlans roligt att se hur det fortskrider.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  16 mars, 2021 at 07:08

  Åh vad roligt! Nu har ni ju verkligen ett hus!
  Vi har också Kärhrs ekparkett på de flesta ytorna på undervåningen här hemma. Men vi har tvåstavigt och kvistfritt 😉
  Visst är det skönt med noggranna hantverkare! Ser verkligen ut att vara ordning och reda.
  Haha… ja målaren hade nog inte varit målare om han inte tyckte det var roligt eller i alla fall ”helt okej” att spackla och slipa 😉 Vi gjorde ju väldigt mycket själva i vårt hus som vi bor i, men just målningen med allt vad det innebär, den lejde vi bort. Annars hade vi nog aldrig blivit klara… så trist med underarbetet… Men nu när vi målar om och fixar lite här och där då gör vi det själva, funkar ju om det blir lite åt gången 😉
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   16 mars, 2021 at 07:59

   Ja, det kan man säga. Vi har verkligen ett hus. Synd bara att vi inte kan bo i det ännu 🙂

   Det är lätt hänt att man fuskar med underarbetet för att man tycker att det är tråkigt och för att det ska gå fort, känner jag. Så det är tur att vi har hantverkare till det där. Får se hur vi gör med fasaden.

 • Reply
  Tina ME
  17 mars, 2021 at 11:20

  Woow så fint det kommer att bli! Så kul att följa hur ert nya boende växer fram. Förstår att ni längtar tills det blir klart men vad fort det går ändå. Kram //Tina

  • Reply
   Lena
   18 mars, 2021 at 06:09

   Ja, som vi längtar! Precis, konstigt nog har det gått väldigt fort, känns det som. Kul att du gillar att hänga med 🙂

 • Reply
  KÖKET ÄR PÅ PLATS OCH ÄR NÄSTAN KLART - Gott för själen
  13 april, 2021 at 06:47

  […] Kakel, från Lhådös kakel, ska sättas också i veckan. Det blir vitt matt, ganska små plattor, Arctic heter plattan. Vi tror det blir en skön kontrast. Vitt kakel, vita luckor, mörk bänkskiva och mörka handtag. Vi är så nöjda. Känslan som jag sa förut kvarstår, vi blir mer och mer nöjda för varje gång vi är där! […]

 • Reply
  ARBETE MED MUREN I FÖRSTA VÅRVÄRMEN - Gott för själen
  18 april, 2021 at 08:54

  […] det såg ut med brädor på muren syns lite på första bilden i det här inlägget. Jag glömde fota innan vi tog bort brädorna, men på bilden ovan finns armeringsjärnen kvar. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.