bygga nytt

ARBETE MED MUREN I FÖRSTA VÅRVÄRMEN

Vi ägnade oss åt arbete med muren vid husbygget igår i ett fantastiskt väder. Det var den första riktiga vårvärmen. Så underbart. Vi pysslade på gemensamt igår. Staketet uppe på muren skulle bort.

Arbete med muren i första vårvärmen

Där ligger en stökhög med brädor som vi fått bort. Och där ser man det halvrenoverade uthuset.

Vårsol och arbete med muren
Vårsol och arbete med muren

Hur det såg ut med brädor på muren syns lite på första bilden i det här inlägget. Jag glömde fota innan vi tog bort brädorna, men på bilden ovan finns armeringsjärnen kvar. Järnen som brädorna satt fast i. Även de kapades bort igår.

Arbete med muren

Järnen kapades bort, men några av de här järnen har jag sparat. Jag kan säkert hitta på nåt fint med dem 🙂 Ska ta bort plasten bara.

I den här rännan ska vi planera en tuijahäck. Vi ska nog beställa i början av veckan som kommer. Vi siktar på att plantera i månadsskiftet. Vi förberedde bevattningssystem för dem. Vi har dragit en låååååång slang från svärisarna (som bor intill) eftersom vi inte har nåt vatten själva ännu. Till den slangen ska vi lägga droppslang på plantorna och koppla alltihop till en timer. Väldigt viktigt med extra bevattning första åren. Eftersom det är drygt 40 meter så är det skönt att slippa vattnandet själv.

Titta så gräsligt ful muren är. Det är kommunens mur. Den har säkert funnits där i 50-60 år. Tomten såg helt annorlunda ut då Torpet byggdes. Gatorna kom till efteråt så det krävdes att murar sattes för att avgränsa och hantera nivåskillnaderna. Och där har muren förmodligen bara sått sen dess, utan skötsel. Vi brukar försöka klippa ogräset som tittar fram i glipan iallafall, men det har varit lite svårt att hinna med. Vi har pratat om att fråga ifall vi får måla muren för att fräscha till den lite. Eller så bara spolar vi av den med högtryckstvätten.

Vårsol och arbete med muren.
Vårsol! Bästa!

Skönt att jag fick fram dynorna till loungegruppen. De låg längst in i uthuset. Det var en brottningsmatch att få fram dem. Men myyyys emellanåt är viktiga saker när man håller på att arbeta.

Idag blir det mera arbete i vårsolen.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.