bygga nytt trädgård

JORD TILL THUJA – TIPS OM BRA LEVERANTÖR

Vi skulle beställa jord till Thuja. Jag ringde runt i Enköpingstrakten för att kolla läget lite. I dessa dagar är det inte lätt att få tag på jord. Dels på grund av tiden på året, dels också på att pandemin har gjort att åtgången varit stor. Gissningsvis.

Jord till Thuja klickas ut med gripskopa
Jord till Thuja klickas ut med gripskopa

Jag hade kontakt med fyra-fem stycken. Det var bara två som över huvud taget kunde leverera i närtid. Den ena var mycket dyrare än den andra. Vi valde den billigare.

Så här såg det ena häckdiket ut innan leverans. Vi hade hyrt en liten grävmaskin för att gräva ur och förbereda.

Fantastiskt fin jord till Thuja
Fantastiskt fin jord till Thuja

Vi beställde jordleverans med gripskopa. Det kostar några hundralappar extra, jämfört med att få högen tippad på garageuppfarten, typ. Så värt att få det ”utklickat” där man vill ha det när sträckan är så pass lång som 40 meter.

Chauffören var jättetrevlig och tillmötesgående.

Så här pass jämnt och fint blir det. Här har jorden torkat lite under dagen så det ser ut som sand, men det var jättefin jord. Över förväntan. Vi hade väntat oss mera klumpigt och blött.

(Sorry för knasig storlek på bilden, vet inte vad som hände). Det råkade hända ett litet missöde för chauffören. Chauffören berättade att han råkat tappa jord på trottoaren. När han skulle ta upp den med skopan så fick han med sig en hel del asfalt. Han försökte lappa ihop så gott det gick.

Jord till Thuja krattas ut
Jord till Thuja krattas ut

Vi åkte tillbaka till bygget på kvällen och krattade ut jorden. Det var fortfarande fint väder och jätteskönt att jobba. Precis när vi var klara så gav sig det berömda aprilvädret till känna. Snön kom.

Jag mailade sen Kits Contractor, där vi beställt jorden ifrån, och berättade. Dels sa jag hur fin vi tyckte att jorden var och att chauffören var tillmötesgående. Han till och med sopade trottoaren efter sig!!! Men jag berättade även om den lilla olyckan och att vi troligen kommer att bli skyldiga att återställa trottoaren. Med vändande post kom svaret. Han skickade ut två killar att asfaltera. Alltså, jag mailade vid lunch och på eftermiddagen var det klart!!! Dessutom fick vi fick 40% rabatt på jorden! Jisses vilket kundfokus. Så smart marknadsföring. Här sitter jag och berättar om det så gissningsvis kommer han att få ett antal flera kunder pga det. Sen vill jag förtydliga även om jag inte måste. Nope, detta är inget samarbete som jag får betalt för. Jag är bara så glad och nöjd över en toppenbra leverantör.

Och igår kväll hämtade vi plantorna på handelsträdgården. Jisses vilka fina kraftfulla exemplar! Idag och fredag är vi lediga. Japp, ni vet var ni hittar oss. 65 planthål ska vattnas, lika många plantor ska ner i jorden och sen ska bevattningssystemet dras och testas och kopplas till timer. Weeeiiii, roligt!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.