bygga nytt trädgård

HÄLFTEN AV THUJORNA SITTER NU I JORDEN

Skönt. Hälften av thujorna sitter nu i jorden. De var så kraftfulla och fina. Vi är mer än nöjda! Jo, visst, de ser lite yrvakna ut, men de har ju stått tätt ihoppackade under transporten. Det är som att de nyss vaknat och plirar lite med ögonen och säger jaha, är det här vi ska bo nu? Kanske är det bara jag som får upp såna bilder i huvudet, hehe.

Här är några utplacerade bara för att få en känsla. (Undrar när vi ska hinna renovera klart uthuset. Undrar när vi ska hinna lägga gräsmatta. Undrar när vi ska hinna bygga trädäck så möblerna kan stå rakt… 🙂 )

Hälften av thujorna sitter nu i jorden
Hälften av thujorna sitter nu i jorden

För att få en stor och fin häck så fort som möjligt så valde vi lite större plantor. Vi köpte 120-140 cm. Jag tror att en vanlig storlek är 60-80 cm och de växer rätt fort. Men nä, vi ville få upp den snabbt. Det kostar så klart lite mera, men om man tänker i det stora hela med ett husbygge så är den lilla extrakostnaden inte mycket alls. Skönt också att vi kan få vatten hos grannen (Andreas föräldrar). Annars hade det såklart inte gått att plantera redan nu.

Bara då vi hade plantorna uppställda så här så kändes det skillnad att sitta där i loungegruppen och fika. Mera mysigt och ombonad på nåt sätt.

Hälften av thujorna sitter nu i jorden. Här är de bara utplacerade.
Hälften av thujorna sitter nu i jorden. Här är de bara utplacerade.

Vi hade rätt bra tur med vädret. Omväxlande sol och lite svalt. Mot slutet så började det att duggregna, men det funkade ändå.

Nu på morgonen ska jag till gyn för att ta cellprov. Viktiga saker det där! Sen ska vi fortsätta med andra hälften av plantorna. Vi får se om vi kommer i mål idag. Tror inte det.

Vi ska också plocka upp en gammal uppsalatradition. Jamen det är ju ändå Sista-April! Mer om det senare såklart.

Ha en riktigt härlig Sista April!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.