bygga nytt inredning trädgård

HEMMAGJORD STOR ADVENTSLJUSSTAKE

Hemmagjord stor adventsljusstake
Hemmagjord stor adventsljusstake till entrén

Så nöjd med att ha en hemmagjord stor adventsljusstake till entrén. Den är inte riktigt klar ännu, men jag ville ändå visa. Kanske nån blir inspirerad. Detta är ett av alla våra DIY-projekt vi har på gång.

För ett par veckor sedan rotade vi i högen med överblivet virke efter husbygge och trädäcksbygge. Diskuterade en stund om vi skulle ha vanligt virke och måla eller om vi skulle ha tryckimpregnerat som blir så där fint grånat med tiden.

Vi bestämde oss för tryckt virke. Jag letade rätt på en ljusslinga. Vi mätte och bestämde hur hög staken skulle vara. Andreas sågade sen av reglarna på 155 cm, som vi enats om skulle vara lagom för slingan. Jag hade köpt hem ett par ljusslingor som jag vet, sen många år, är bra. En slinga som kan vara både ute och inne, i ur och skur. Året runt. Lamporna är av plast så de tål en hel del. Numera är också lamporna utbytbara. Här hittar man dem.

Hemmagjord stor adventsljusstake
Hemmagjord stor adventsljusstake

Så långt kom vi då, att mäta, bestämma och såga. Sen en dag när jag kom hem från jobbet i veckan hade Andreas skruvat ihop ramen. Igår placerade han ut lamporna, skruvade fast dem i öglorna och spikade fast kablarna med kabelklämmor på undersidan.

Nu står den vid entrén och välkomnar gästerna och förhoppningsvis glädjer förbipasserande en liten skvätt också 🙂 Jag ska köpa lite granris och binda fast också, så blir det ännu mera stämning. En sån här kan man ju faktiskt även ha inne kom jag just på… Blir du sugen på att göra en också?

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.