livet

FÖRSTA ADVENT I NYTT HUS KÄNNS SPECIELLT

Första advent i nytt hus känns speciellt. Precis som första sommaren var. Precis som första julen kommer att vara. Vi har plockat och funderat över var allt ska vara (läs: mest jag) och till sist har nästan allt hittat sin plats.

Första advent i nytt hus
Första advent i nytt hus

Igår hjälpte vi först Andreas dotter att flyttstäda det sista. (Tyvärr hade hon anlitat en städfirma som levererade en så pinsamt illa städtjänst. Bonusdottern reklamerade. De påstod att det inte gick att få bättre. Eeehhh, brödsmulor?! Eeehh, damm? Kalk, ja det krävs lite arbete. Andreas testade lite på kalket och fick bort i ett litet nafs. Skickade mail nummer två med foton med uppmaning om att göra om och meddelande om att fakturan inte kommer att betalas till fullo. De vägrade att åka tillbaka utan att få se städprotokoll!!! Eeehh, yrkesstolthet?! Eeehh, marknadsföring?!) Eftersom hon inte hinner vänta på att städfirman KANSKE lyckas städa på en acceptabel nivå så städade vi det sista själva. Så, nu har jag kräkts ur mig det…

Det var om första advent i nytt hus det skulle handla om 🙂 När vi var klara hos bonusdottern så åkte vi hem och satte full fart med adventsförberedelserna. Jag satte granris på den stora adventsstaken ute (mera bilder kommer sen) och några gran- och tallkvistar på en armeringsmatta med belysning, som vi satt upp tidigare.

Under eftermiddagen blev det fokus inne. Stjärnor och stakar kom upp. Just de här röda är Andreas gamla, som jag tycker mycket om. Skön mörkröd färg på den ena och lite orangeaktig färg på den andra. Och min gamla gröna adventsstake fick komma fram. Den har jag ärvt från mormor eller farmor, minns inte riktigt. Har använt den i omgångar. Använde den mycket för många år sedan, sen har den inte använts på ett tag, men nu så. Nu kände jag för den igen. Sen har vi tre adventsstakar till på olika ställen i huset 🙂

Första advent i nytt hus

Idag ska vi städa och förbereda för kalas. Andreas familj kommer.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.