bygga nytt trädgård

PROJEKT ARMERINGSNÄT MED BELYSNING

Projekt armeringsnät med belysning var något som ploppade upp i huvudet i höstas. Eftersom vi inte hunnit göra något staket runt trädäcket, och inte har någon belysning i övrigt i trädgården, så är det becksvart utanför matbordsfönstret. Kom på ett hyfsat snabbt sätt att fixa lite fin vinterbelysning.

armeringsnät med belysning

Jag hade bett markentreprenören spara undan alla överblivna armeringsmattor från bygget. Jag visste att de skulle komma till användning på nåt sätt.

armeringsnät med belysning
Armeringsnät med belysning

Vi släpade fram två, lite mindre armeringsmattor, som blev lite skadade av kranbilen då vi satte tuijahäck. Perfekt att kapa av det skadade. Vi vände och vred och diskuterade hur vi skulle ha dem. Skulle de vara stående eller liggande? Skulle de sitta ihop eller skulle det vara en glipa emellan? Till sist enades vi. En stående och en liggande som sitter ihop för att de skulle få lite stöd av varandra. Andreas sågade så gnistorna sprutade. Han skruvade också dit några provisoriska reglar på kanten av trädäcket, och borrade hål i reglarna.

Vi passade in järnen i hålen och jag hängde upp en ljusslinga.

Ett par helger senare hade vi ett vackert snötäcke och sol. Jag hade köpt en massa granris och mossa hos blomsterhandeln (ja, det är olagligt att hämta i skogen om man inte har tillstånd och jag skulle själv inte vilja att folk skulle sno från min skog ifall jag hade nån!). Jag fick några kvistar och mossa över. De satte jag upp på armeringsmattan. Mossan sitter dubbelt, en på vardera sida om järnen, fäst med ståltråd rakt igenom och tvinnad på baksidan.

armeringsnät med belysning

Jag har ett par kottar som ska upp också. Och jag hade tänkt sätta upp lite halm. Får se om jag får fatt i lite lagom.

armeringsnät med belysning

Vill du se ett annat projekt vi hade med en gigantisk ute-advents-ljusstake så kan du kika här. Vi har ett antal av de där slingorna, både ute och inne, och har haft det i många år. De är toppen, tycker jag.

armeringsnät med belysning
Armeringsnät med belysning

Är du också sugen på att fixa armeringsnät med belysning eller en ljusslinga eller två till något annat? Du hittar ljusslingorna här iallafall. Har du inte tillgång till armeringsnät efter ett bygge så kan du köpa ett rätt stort nät här exempelvis. Och här kan man hitta en liten spaljé.

Vad tycker ni? Blev det okej eller? 🙂 Vi är i alla fall nöjda själva. 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    TRÄDGÅRDSPLANERING PÅGÅR FÖR FULLT - Gott för själen
    8 mars, 2022 at 05:48

    […] Vi bygger trädäcket i sektioner. Den där till höger är väl sisådär 10-12 kvadrat och var den som blev klar först. Där har vi än så länge gamla utegruppen. Vi ska försöka hitta nya möbler som är större. inte jättehög prio på det. I framkant ska det bli ett lågt staket, men i vintras satte vi tillfälligt upp armeringsnät som en lite snygg avgränsning att hänga belysning i. Här kan du läsa om det. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.