bygga nytt trädgård

TRÄDGÅRDSPLANERING PÅGÅR FÖR FULLT

Trädgårdsplanering pågår för fullt här hemma just nu. Vi vill ligga i startgroparna när det väl går att börja jobba utomhus. Tror ni vi längtar? Oh yes!

Där i solen är det ju rätt nice att sitta, minst sagt. Kanske kan det bli lite planering medan vi sitter där ute. Det hade ju inte varit fel. Snön är ju i vilket fall borta sedan bilderna togs.

Vi bygger trädäcket i sektioner. Den där till höger är väl sisådär 10-12 kvadrat och var den som blev klar först. Där har vi än så länge gamla utegruppen. Vi ska försöka hitta nya möbler som är större. inte jättehög prio på det. I framkant ska det bli ett lågt staket, men i vintras satte vi tillfälligt upp armeringsnät som en lite snygg avgränsning att hänga belysning i. Här kan du läsa om det.

Trädgårdsplanering

Nästa sektion var den med fåtöljerna. Den är, som ni ser, rakt ut från terassdörrarna. Om jag minns rätt så är den 14-15 kvadrat. I tårtbotten mellan de två sektionerna planerar vi att sätta ett spabad eventuellt. Och sen bygga in det i däcket och förstås fylla tomrummet med trall.

Hela vägen från garageuppfarten till höger i bild vidare framför däcket och runt hela ska det bli en stenlagd slingrande gång. Massor med växter kommer också att finnas såklart. Oklart än så länge om var. Längst ner i bild, alltså på utsidan av den tänkta stengången kanske vi kommer att ha en enda stor plantering, eller så blir det gräsmatta. Vi får se.

Trädgårdsplanering

Däcket fortsätter bakom fåtöljerna. Det är den största biten. Vi hann nästan klart i höstas. Där ska vi också bygga uterum. Man ser stolparna där bakom som vi hann sätta innan vi la ner arbetet för vintern. Även där till vänster om fåtöljen syns en tårtbit. Den ska också fyllas igen med trall. Framför sektionen med fåtöljerna funderar vi på att ha en rabatt med nåt vintergrönt. Kanske bambu. Det ger en mjuk känsla och ser fint ut även inifrån på vintern. Här är fåtöljerna, men just vår kombo verkar inte finnas kvar.

Så långt har vi kommit i vår trädgårdsplanering just nu. Även om det i närtid mest handlar om trädäck och uterum som kanske inte är så mycket trädgård, hehe. Vi kommer säkerligen att ändra oss under resans gång. Fortsättning följer.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna-Maria
  8 mars, 2022 at 07:04

  Så spännande att planera och tänka ut hur ni ska ha det. 🙂 Hoppas det blir bra och att ni blir nöjda när allting är klart!

  • Reply
   Lena
   8 mars, 2022 at 09:23

   Ja, det är både spännande och roligt!

 • Reply
  TVÅ VECKORS LEDIGHET HAR TAGIT SLUT, NÄSTAN - Gott för själen
  25 mars, 2022 at 06:05

  […] händer det grejer. Säsongens trädgårdsarbete drar igång (som vi började planera här). Vi ska hyra en liten grävmaskin så Andreas får leka lite. Det ska förberedas för […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.