livet

EN HELG MED BLANDAD KOMPOTT

Man kan säga att vi fick en helg med blandad kompott. Både vad det gäller väder och vad vi ägnade oss åt. En sån där helg då man bara gör det man känner för, får saker uträttat och kopplar av på samma gång.

Vi började morgonen med att göra dessert till kvällens middag, som jag berättade om igår. Sen lev det utefix. Jag flyttade Viden som stod där i en kruka till en rabatt för övervintring (förhoppningsvis). Pellisarna som satt i de andra två krukorna fick komma in i uthuset innan resan.

Blandad kompott
Blandad kompott

Fixade i ordning den här planteringen för hösten och vintern. Försökte hitta en ljusslinga att sätta i enen, men hittade ingen. Det får nog bli ett inköp. I övrigt blev jag nöjd. Tog sen en liten glöggpaus innan solen dök.

Innan det blev alltför kallt ute hämtade jag en ljusslinga och la ut den på trädäcket.

Helg med blandad kompott

Vi mätte och planerade för att göra en egen gigantisk adventsljusstake för utomhusbruk. Tror det kan bli riktigt coolt. Vi bestämde hur stor den ska bli och rotade fram virke bakom huset, innan vi gick in för att göra kväller.

Igår regnade det nästan hela dagen. Vi startade med att köra till Återbruket med ett lass. Skönt att bli av med innan snön kommer. Sen testade jag att göra saffransbullar i långpanna. Bullar med extra allt. Recept kommer, för de blev riktigt goda och lite speciella.

Och tips vips var det måndag igen. Jisses vad tiden går. Men det känns ändå rätt okej med tanke på att vi hade en riktigt bra helg med blandad kompott.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  PLÄDMYS MED GLÖGG I HÖSTSOLEN - Gott för själen
  16 november, 2021 at 06:00

  […] Förra lördagen hade vi riktigt härligt plädmys med glögg en stund i höstsolen. Det var en sån där underbart skön dag då vi pysslade ute. […]

 • Reply
  HEMMAGJORD STOR ADVENTSLJUSSTAKE - Gott för själen
  21 november, 2021 at 08:02

  […] För ett par veckor sedan rotade vi i högen med överblivet virke efter husbygge och trädäcksbygg…Diskuterade en stund om vi skulle ha vanligt virke och måla eller om vi skulle ha tryckimpregnerat som blir så där fint grånat med tiden. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.