livet

ALLA HELGONS DAG I STRÅLANDE SOL

Vi fick en riktigt härlig Alla helgons dag i strålande sol. De där soliga dagarna i november är ju så efterlängtade! Vi pysslade ute och avslutade sen med en mysig halloween-inspirerad trerätters.

Eller egentligen är det väl mera dukningen som är Halloween-inspirerad och inte maten i ärlighetens namn. Förra helgen hann vi inte med att göra nåt speciellt så det fick bli ihopslaget igår istället.

Det där svarta löpmetertyget och tyllgardinen från Ikea har varit med länge nu, men jag gillar det. Det blir lite stämningsfullt. Har det ofta på nyårsafton också. Jag strösslade över några svarta fladdermöss. Plockade fram några torkade blad från en buske från Torpet för lite höstkänsla.

Vi testade en meny som vi ska bjuda på nästa helg, tänkte vi. Med några smärre kryddjusteringar så blir det nog bra.

Vi började dagen med att göra desserten. Sen fortsatte jag förmiddagen inne med lite fix medan Andreas åkte till sin dotters gamla lägenhet. Hon hade köpt en flyttstädtjänst som var under all kritik. Pinsamt illa för ett så kallat professionellt städföretag. Det de hävdar inte går bort fick Andreas lätt bort med våra rengöringsmedel. Han testade lite bara så ska de få göra om en tredje gång!

Vi tillbringade ett antal timmar ute i strålande sol. Så härligt. Jag satte ihop en höstplantering eller adventsplantering eller vad man ska kalla det, med plantor vi köpte förra helgen. Jag hittade ingen ljusslinga i garaget så vi måste köpa ny till den.

En kort stund hade vi lite plädmys med glögg innan solen dalade för långt, innan det var dags att fortsätta med kvällens middag. Med brasa förstås. Så mysig Alla helgons dag i strålande sol och mysig middag som avslutning!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    EN HELG MED BLANDAD KOMPOTT - Gott för själen
    8 november, 2021 at 06:01

    […] Fixade i ordning den här planteringen för hösten och vintern. Försökte hitta en ljusslinga att sätta i enen, men hittade ingen. Det får nog bli ett inköp. I övrigt blev jag nöjd. Tog sen en liten glöggpaus innan solen dök. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.