hälsa & friluftsliv livet

Rejäl svampskörd

Ungefär 16-18 liter svamp fick jag och maken ihop igår. Mest maken. Någon måste ju sköta kameran och blåbärsätandet. Jag åt blåbär med sån iver att både blad och kvistar åkte med in i munnen. Vi hade inget med oss att lägga dem i så de måste ju ätas menar jag.

Liten svampskola för de ännu ej invigda. Kantareller växer gärna i blandskog. Ganska gles sådan så att ljuset når dem. Trots att kantarellerna är gula kan de vara lite luriga att se. De gömmer sig gärna under mossa.

Halvgömd kantarell

Halvgömd kantarell

Ser man en så kan man vara ganska säger på att hitta flera. Man får riva upp mossan lite bara. Bra ställe att leta på är i spåren efter en skogsmaskin. Ett annat där rådjur eller vildsvin rivit upp vegetationen. Har man tur så ser det ut så här:

En massa kantareller på en lång rad

En massa kantareller på en lång rad

Så här mycket fick maken första timmen innan fikat. Ungefär 8 – 10 liter!

Makens skörd

Makens skörd

Det här hittade jag första timmen.

Min skörd

Min skörd

Svamparna fick inte riktigt fullt fokus från min sida. Viktigt att fota, äta blåbär och plocka mossa också.

Nu blir det något som är gott för makens själ. På eftermiddagen och kvällen för min själ. Mer om det senare.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sara
  12 augusti, 2012 at 09:20

  Åh va härligt med så mycket svamp! Och va bra med lite skola- jag är helt novis på att plocka svamp!

 • Reply
  creando
  12 augusti, 2012 at 10:27

  Det är verkligen skogens guld, kantareller. Så fantastiskt gott! Själv köper jag mina….ehhheh..rädd för ormar 🙂

  Kramar

 • Reply
  BeA
  13 augusti, 2012 at 08:36

  Jag har plockat några ggr i sommar… men dom jag hittade var så små… och relativt få… Men … fniss.. jag åkte 4-hjuling och ”plockade” … hmm… kan det ha något med saken att göra???? Kram BeA

  • Reply
   Lena
   14 augusti, 2012 at 07:17

   Kan ha viss inverkan:-)

 • Reply
  Fru Sederblad
  15 augusti, 2012 at 05:07

  Ha, ha! Ja, att trycka i sig blåbär är ytterst viktigt.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.