livet

Två tips efterlyses

Vi håller på att planera dotterns 18-årsfest. Hon vill bjuda på smörgåstårta. Har ni något tips på recept? Det är så lätt att fastna i gamla recept.

Jag har ”förstört” våra rostfria vitvaror. Hade tidigare städhjälp och de använde Kalcinex, som funkade hur bra som helst. Nu har jag också använt det, men det blev katastrof-fult! Kanske hade jag för stark blandning eller så satt det kvar för länge. Ingen aning. Har ni något tips på hur jag får tillbaka det fina? Har testat medel för ändamålet, men jag fick inte till det heller riktigt. PANIK!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Lotta
    11 september, 2012 at 01:33

    Önskar att jag hade recept på smörgåstårta! Inte bra på rostfria varor som ska fixas heller…sorry!

  • Reply
    Lotta
    11 september, 2012 at 01:33

    Önskar att jag hade recept på smörgåstårta! Inte bra på rostfria varor som ska fixas heller…sorry!

    Kul att planera 18-årsfest!

    Kram

  • Reply
    Lifessilverliningandi
    11 september, 2012 at 05:59

    Så kul med party! Smörgåstårta är super . Jag har köpt färdiga sista gångerna så jag har inget recept tyvärr. Kram Nilla

  • Reply
    Tulle
    11 september, 2012 at 07:20

    Ingredienser:

    10-12 bitar smörgåstårta med lax och räkor

    18 stora vita rostbrödsskivor eller 9 skivor landgångsbröd
    Fyllning till smörgåstårta: 3 hårdkokta ägg
    1 burk räkor i lake (360 g)
    1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
    2 dl majonnäs
    2 dl matyoghurt
    4 msk naturell färskost
    0,5 dl hackad dill
    1 msk saft av pressad citron
    Att bre på och runt smörgåstårtan: 200 gram naturell färskost
    1 dl majonnäs
    Garnering till smörgåstårtan: 200 g rökt lax i skivor
    2 dl handpillade räkor
    1 kokt ägg
    50 g röd stenbitsrom (1 burk) eller löjrom
    1 citron
    0,5 rödlök
    Dillkvistar att garnera med

    Tillagning:

    1.Gör först röran till fyllningen: Häll av lagen från kräftstjärtar och räkor (pressa gärna ur vattnet). Hacka kräftstjärtar och räkor grovt och lägg i en bunke. Koka, skala och hacka äggen (koka fyra ägg – ett hackas och sparas till garnering).
    2.Blanda i majonnäs, matyoghurt, färskost och citron samt rör ihop till en röra.
    3.Hacka lite dill och blanda i röran.
    4.Förbered garneringen: handpilla räkor med skal, skölj och dela citron i 12 klyftor (pilla bort kärnor), halvera coctailtomater, finhacka rödlök och finhacka ägg. Dela ev. laxskivorna i tolv bitar.
    5.Dags att lägga ihop smörgåstårtan: Fördela 6 vita bröd (eller 3 landgångsbröd) i en rektangel på en bricka eller ugnsplåt ev. med bakplåtspapper undertill.
    6.Bred ut hälften av kräft- och räkfyllningen på första lagret bröd.
    7.Lägg på ett nytt lager bröd. Halvera gärna några bröd så att skarvarna kommer på olika ställen. Då håller smörgåstårtan ihop bättre och blir lättare att skära upp.
    8.Bred därefter ut resterande kräft- och räkfyllning.
    9.Täck med ett tredje lager bröd.
    10.Bred krämen med färskost och majonnäs på och runt tårtan.
    11.Plocka bitar av salladsblad och tryck fast längs kanterna.
    12.Strö över hackat ägg och hackad rödlök över tårtan.
    13.Fördela 12 bitar lax i tre rader med 4 laxbitar i varje rad. Gör en liten strut av laxskivorna.
    14.Placera ut 12 halverade cocktailtomater bredvid laxskivorna, lägg en citronklyfta bredvid varje samt garnera med 12 små dillkvistar och 12 klickar rom.

  • Reply
    Bromans Bravader
    11 september, 2012 at 06:04

    Oj oj, nej jag har tyvärr inte tips på något av det. Men vad gäller smörgåstårta har du ju fått några bra redan. Lycka till med rostfria köksvarorna.
    Kram Jannike

  • Reply
    BeA - Ett Ord på Vägen
    11 september, 2012 at 08:24

    Go´kväll i stugan! Hittade ett recept här:
    http://www.gourmetodling.com/lenas-beromda-rakbakelser-favorit-i-repris/

    Det är egentligen räkbakelser men man kan göra det till en ”tårta”…. det där med ostbågar lät spännande!!!
    Lycka till ( och om du provar detta… eller vilket du nu provar… låt oss veta om det blev ”poppis” )
    Nattis nattis!!! Kramen Bea

  • Reply
    Jenny
    12 september, 2012 at 06:04

    Vi har också precis haft kalas och jag gjode en supersmarrig smörgåstårta som gästerna verkligen gillade! Om du vill kan du kolla in min blogg, där finns både recept och bilder! 🙂

    /Jenny

  • Reply
    Tittilina
    13 september, 2012 at 09:14

    Du är för skön Lena, klart jag måste behålla tältet! Det får ju plats oändligt många kakor där 🙂
    Jo jag råkar ha ett bra recept på smörgåstårta oxå, http://www.ica.se/Recept/smorgastarta-la-club-sandwich-714805/

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.