Vi håller på att planera dotterns 18-årsfest. Hon vill bjuda på smörgåstårta. Har ni något tips på recept? Det är så lätt att fastna i gamla recept.
Jag har ”förstört” våra rostfria vitvaror. Hade tidigare städhjälp och de använde Kalcinex, som funkade hur bra som helst. Nu har jag också använt det, men det blev katastrof-fult! Kanske hade jag för stark blandning eller så satt det kvar för länge. Ingen aning. Har ni något tips på hur jag får tillbaka det fina? Har testat medel för ändamålet, men jag fick inte till det heller riktigt. PANIK!
Må bäst!
8 Comments
Lotta
11 september, 2012 at 01:33Önskar att jag hade recept på smörgåstårta! Inte bra på rostfria varor som ska fixas heller…sorry!
Lotta
11 september, 2012 at 01:33Önskar att jag hade recept på smörgåstårta! Inte bra på rostfria varor som ska fixas heller…sorry!
Kul att planera 18-årsfest!
Kram
Lifessilverliningandi
11 september, 2012 at 05:59Så kul med party! Smörgåstårta är super . Jag har köpt färdiga sista gångerna så jag har inget recept tyvärr. Kram Nilla
Tulle
11 september, 2012 at 07:20Ingredienser:
10-12 bitar smörgåstårta med lax och räkor
18 stora vita rostbrödsskivor eller 9 skivor landgångsbröd
Fyllning till smörgåstårta: 3 hårdkokta ägg
1 burk räkor i lake (360 g)
1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
2 dl majonnäs
2 dl matyoghurt
4 msk naturell färskost
0,5 dl hackad dill
1 msk saft av pressad citron
Att bre på och runt smörgåstårtan: 200 gram naturell färskost
1 dl majonnäs
Garnering till smörgåstårtan: 200 g rökt lax i skivor
2 dl handpillade räkor
1 kokt ägg
50 g röd stenbitsrom (1 burk) eller löjrom
1 citron
0,5 rödlök
Dillkvistar att garnera med
Tillagning:
1.Gör först röran till fyllningen: Häll av lagen från kräftstjärtar och räkor (pressa gärna ur vattnet). Hacka kräftstjärtar och räkor grovt och lägg i en bunke. Koka, skala och hacka äggen (koka fyra ägg – ett hackas och sparas till garnering).
2.Blanda i majonnäs, matyoghurt, färskost och citron samt rör ihop till en röra.
3.Hacka lite dill och blanda i röran.
4.Förbered garneringen: handpilla räkor med skal, skölj och dela citron i 12 klyftor (pilla bort kärnor), halvera coctailtomater, finhacka rödlök och finhacka ägg. Dela ev. laxskivorna i tolv bitar.
5.Dags att lägga ihop smörgåstårtan: Fördela 6 vita bröd (eller 3 landgångsbröd) i en rektangel på en bricka eller ugnsplåt ev. med bakplåtspapper undertill.
6.Bred ut hälften av kräft- och räkfyllningen på första lagret bröd.
7.Lägg på ett nytt lager bröd. Halvera gärna några bröd så att skarvarna kommer på olika ställen. Då håller smörgåstårtan ihop bättre och blir lättare att skära upp.
8.Bred därefter ut resterande kräft- och räkfyllning.
9.Täck med ett tredje lager bröd.
10.Bred krämen med färskost och majonnäs på och runt tårtan.
11.Plocka bitar av salladsblad och tryck fast längs kanterna.
12.Strö över hackat ägg och hackad rödlök över tårtan.
13.Fördela 12 bitar lax i tre rader med 4 laxbitar i varje rad. Gör en liten strut av laxskivorna.
14.Placera ut 12 halverade cocktailtomater bredvid laxskivorna, lägg en citronklyfta bredvid varje samt garnera med 12 små dillkvistar och 12 klickar rom.
Bromans Bravader
11 september, 2012 at 06:04Oj oj, nej jag har tyvärr inte tips på något av det. Men vad gäller smörgåstårta har du ju fått några bra redan. Lycka till med rostfria köksvarorna.
Kram Jannike
BeA - Ett Ord på Vägen
11 september, 2012 at 08:24Go´kväll i stugan! Hittade ett recept här:
http://www.gourmetodling.com/lenas-beromda-rakbakelser-favorit-i-repris/
Det är egentligen räkbakelser men man kan göra det till en ”tårta”…. det där med ostbågar lät spännande!!!
Lycka till ( och om du provar detta… eller vilket du nu provar… låt oss veta om det blev ”poppis” )
Nattis nattis!!! Kramen Bea
Jenny
12 september, 2012 at 06:04Vi har också precis haft kalas och jag gjode en supersmarrig smörgåstårta som gästerna verkligen gillade! Om du vill kan du kolla in min blogg, där finns både recept och bilder! 🙂
/Jenny
Tittilina
13 september, 2012 at 09:14Du är för skön Lena, klart jag måste behålla tältet! Det får ju plats oändligt många kakor där 🙂
Jo jag råkar ha ett bra recept på smörgåstårta oxå, http://www.ica.se/Recept/smorgastarta-la-club-sandwich-714805/