livet umgänge

Emma Sjöberg, Emma Wiklund, Emma S

Färdig och på väg att åka till tåget. Linne Rosemunde och Custommade, byxor please, kavaj J Lindeberg, sjal från Factory Malmö, stövlar Novita

Färdig och på väg att åka till tåget. Linne Rosemunde och Custommade, byxor Please, kavaj J Lindeberg, sjal från Factory Malmö, stövlar Novita

Var inbjuden av ett kvinnligt nätverk att delta på en föreläsning med Emma Sjöberg (Wiklund, S) – Från catwalk till styrelserum och eget företag.

Bubbel och mingel med 265 brudar

Bubbel och mingel med 265 brudar

Vilken härlig tjej! Hon var som the girl next door, för att sno syrrans sammanfattning. En röd tråd gick genom hennes liv – det blir inte riktigt som man tänkt sig/man vet aldrig vad som händer.

 

En vansinnigt dålig telefonbild, men den visar den lite typiska Emma, leende och med engagerade gester.

En vansinnigt dålig telefonbild, men den visar den lite typiska Emma, leende och med engagerade gester.

Hon råkade delta i en baddräktstävling och vann. I juryn satt Mika och modellkarriären tog fart. Som 30-åring var hon pensionerad och flyttade hem från NY. Fick ständigt den stressande frågan om vad hon skulle göra sen. Träffade Hans, gifte sig och fick barn. Blev uppringd av Christer Gardell som berättade att de ville ha henne i Lindex styrelse. Efter att hon blev invald följde elaka skriverier (främst från kvinnor) om vad hon skulle kunna tillföra. Eeehh få se nu; design, material, marknader. Eller? Efter ett par år blev Lindex uppköpt av Stockmann (NK’s motsvarighet i Finland, typ). Då blev det också elaka skriverier om att hon inte skött sig. Ingen skrev om att det är normalt att styrelsen byts ut då ett icke börsnoterat bolag blir noterat. Emma vill slå ett slag för att vi ska vara medsystrar istället för motsystrar och fråga vad vi kan hjälpa varandra med.

Efter Lindex-tiden var det dags att fundera igen på vad hon ville göra. Till sist plockade hon upp den gamla tanken om ett eget hudvårdsmärke – Emma S (idag endast på Åhléns, men även Kicks efter nyår). Under Lindex-tiden blev hon vän med en driftig tjej som hon tillsammans bildade sitt bolag med. Tillverkningen sker i Borlänge. Fantastiskt bara det. Lanseringen har gått jättebra!

 • Har du någon idé och rent av något namn – registrera namnet och köp domäner. Kan göras flera år innan man gör slag i saken. Trist om namnet är upptaget när man väl vill registrera.
 • När du träffar eventuella sammarbetspartners – ha med ett sekretessavtal och se till att det skrivs på innan diskussionerna börjar. Trist om dina idéer går förlorade.
 • Gör din hemläxa och skaffa flera verktyg – gör marknadsanalyser o s v
 • Omge dig med folk som kan det du inte kan
 • Ta vara på ditt nätverk
 • Stick hål på ballongen! – Samla ett gäng goda vänner och be dem ställa alla tusen kritiska frågor för att se om du tänkt på allt.
 • Var inte rädd för att misslyckas.
Man vet aldrig vad som händer i livet, helt enkelt. 
Det längsta inlägget hittills. Det var en riktigt inspirerande kväll. Berättar senare om vad jag hittade innan föreläsningen och om minglet efteråt. Och en språngmarsch till tåget. Och goodiebagen förstås!

Må bäst!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Lotta
  26 oktober, 2012 at 02:41

  Så roligt och inspirerande. Det var länge sedan jag var på mingel. Gillar Emma! Fint att hon delar med sig.

  Kram

 • Reply
  Carina
  26 oktober, 2012 at 08:10

  Så glad att jag just hittat hit

  • Reply
   Lena
   26 oktober, 2012 at 02:57

   Kul att du hittat hit. Hoppas du ska trivas. Jag ska titta in hos dig också.

 • Reply
  BeA
  26 oktober, 2012 at 09:23

  Vilken snäcka du är!!!! Snygga p-jeans!!!
  Det är så kul att lyssna på människor som har något vettigt att komma med.
  Sen är det väl så typiskt att vi kvinnor alltid motarbetar varandra… kanske skulle ta och doktorera i detta ämne… hänger du på? fniss…
  Ha en fin dag!
  kramen

  • Reply
   Lena
   26 oktober, 2012 at 02:53

   Japp jag hänger på. Klar vi ska doktorera:-)

  • Reply
   Lena
   26 oktober, 2012 at 02:53

   Tack för komplimangen förresten. Blir så glad!

 • Reply
  Victoria - Elvira Spekulerar
  26 oktober, 2012 at 11:15

  Men hallå där snyggo! Vilken bra föreläsning du verkar ha varit på. Emma verkar verkligen vara den där ”girl next door” tjejen, så det var roligt att du kunde bekräfta det. Bra tips du förmedlar vidare också, tack och bock.

  Kram kram

  • Reply
   Lena
   26 oktober, 2012 at 02:52

   Tack!

 • Reply
  Tittilina
  27 oktober, 2012 at 08:22

  Så snygg du är Lena. Och så fantastisk som gett ytterliggare 100 kronor till Cancerfonden.
  Kram

  • Reply
   Lena
   28 oktober, 2012 at 02:41

   Tack fina du!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.