Nu kommer äntligen det efterfrågade receptet. Skulle jag tvingas äta en rätt för resten av mitt liv så skulle det vara den här. Det blir ett detaljerat recept för på mig funkar inte en skvätt x och en nypa y.
Kycklingpanna
Köp:
En kycklingfilé per portion
Bacon, 75 gr per filé
Mozzarellaost, en liten till varje filé
Soltorkade tomater, 25 gr per filé
Matlagningsgrädde, 0,75-1 dl per filé
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna. Salta lätt under stekningen.
Stek bacon som skurits i småbitar.
Häll över bacon över de färdigstekta filéerna, smula över mozzarellan och strimlade soltorkade tomater. (Om du vill vara lite wild and crazy så tar du tomaterna före mozzarellan). Häll matlagningsgrädde över hela rasket. Låt puttra på svag värme tills osten smält. Ta några varv med svartpepparkvarnen på toppen. Servera med en fräsch sallad och en glas rött (eller ett alkoholfritt alternativ).
Må bäst!
4 Comments
ullae
29 april, 2013 at 08:34Hej Lena!
NU har jag kikat lite på din blogg – härligt! Helt rätt man behöver utmana sig själv!! Vi ses på lördag – det ska bli SÅ skoj!!
Må så gott
/Ulla
Tittilina
29 april, 2013 at 08:40Amen du, hur mumsigt lät inte det där då?
Måste provas!
Ha en skön valborg!
Kram
creando
30 april, 2013 at 01:00Åh, jag hatar att jag sitter på jobbet och klockan är 02:00, för jag blir ju så sugen när jag läser detta och ser bilderna….. Många timmar till imorgon, när det är möjligt och försvarbart att prova…. 🙂
VI BEHÖVDE INTE HA DÅLIGT SAMVETE ÖVER ATT DET VAR MELLO-FINAL | Gott för själen
15 mars, 2015 at 10:22[…] varmrätt blev det makens kycklingrätt och till dessert blev det min […]