Vi ska ha påskmiddag hemma hos mig på påskafton. Jag sitter och surfar runt på lite recept. Förra året gjorde vi en hel del roliga saker. Här kan du få tips på en påskbuffé med twist.
Och här kommer ett av recepten. Kanske blir det det även i år.
Tryffeläggröra med parmesan
8 PORTIONER
-
- 6 stora ägg
-
- 1 dl vatten eller grädde
-
- 1 tsk salt
-
- 1 tsk tryffelolja
- 1 msk smör till stekning
TILL SERVERING:
-
- 25 g hyvlad parmesan
-
- finskuren gräslök
- svartpeppar
-
Gör så här
-
- Vispa lätt ihop alla ingredienser till äggröran. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och häll i äggsmeten. Värm under omrörning och ta kastrullen från värmen precis innan smeten har stelnat helt.
- Fyll äggröran i äggskalen eller direkt i äggkoppar. Eller som jag gjorde, direkt i några ljuskoppar. Toppa med hyvlad parmesan, finskuren gräslök och nymald svartpeppar.
-
Må bäst!
8 Comments
FREEDOMtravel
29 mars, 2019 at 06:57Vilken intressant påskkärring, ser gott ut! 🙂
Lena
1 april, 2019 at 08:37🙂 🙂
FREEDOMtravel
29 mars, 2019 at 06:57Haha, jag skrev ”påskrätt” men det blev påskkärring med autocorrect … 🙂
Lena
1 april, 2019 at 08:37Haha, den där fantastiska språkpolisen 🙂 🙂 Det kan bli riktigt roliga ord ibland!
Karin
30 mars, 2019 at 07:54Låter jättegott! Ägg och parmesan är två av mina favoriter i kylskåpet! Trevlig helg till dig! Kram
Lena
1 april, 2019 at 08:38Särskilt parmesan kan ju göra underverk!
PÅSKBUFFÈ MED EN TWIST - Gott för själen
12 april, 2020 at 08:21[…] ägg- och ansjovissallad, kavringsnittar med kräftröra, snittar med västerbottenskräm, tryffeläggröra med parmesan och saffranskladdkaka med vit chokladfudge. Och lite […]
Helena
14 november, 2020 at 05:06Gott! Tänkt att testa med tryffelolja att toppa med, får göra nästa gång! 🙂
https://www.imakeyousmile.se/aggrora-som-pa-hotell-recept/