recept

Choklad och nötbotten med rårörd vaniljkräm, lchf

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

IMG_1211

Ja. Här kommer det utlovade receptet på världens bästa dessert. Den är verkligen perfekt efter en tung middag. Inte alls söt, utan lagom på alla sätt. Om du frågar mig alltså. Hittade receptet här.

Choklad och nötbotten med rårörd vaniljkräm

Till en springform på ca 12 cm
 
Botten
Ca 1/2 dl mandlar
Ca 1/2 dl valnötter
Ca 3 st torkade fikon
Ca 1/2 dl kokosflingor
Ca 50 g mörk choklad
Knappt 1 tsk honung
1 tsk Amaretto (jag tog Cointreau, likör kan uteslutas ta då istället till exempel apelsinjuice)
Gör så här:
  • Mixa alla ingredienser grovt
  • Klä en form med löstagbar kant, ca 12 cm med plastfilm
  • Platta ut blandningen i formen
  • Låt den stelna i frysen ca 1 timme
Rårörd vaniljkräm
1/2 vaniljstång
1 äggula
1 tsk sötningsmedel
1 dl vispgrädde
Gör så här:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Vispa äggula med sötningsmedel och vaniljfrön ljust och krämigt
Vispa grädden hårt och vänd ner den i äggsmeten.
Ta ut formen ur frysen och kakan ur formen
Lägg vaniljkrämen på kakan
Dekorera med färska jordgubbar och lite riven mörk choklad
Servera resten av vaniljkrämen i en skål bredvid
Njuuuut!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Helén i Vilrummet
    3 november, 2014 at 12:25

    Mmmm, låter smaskens. Får testa utan valnötter och kanske istället ta cashew nötter, då jag inte tål nötter.
    Kram Helén

  • Reply
    ulrica
    3 november, 2014 at 05:34

    Mums, det lät gott :). Det receptet spar jag!!
    Ha det gott!

    KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.