inredning livet recept

NYÅRSAFTONSKVÄLL 2021 – HEMMAMYS

Varje nyårsafton brukar vi hålla oss på hemmaplan. Vi tycker det är så mysigt att pyssla, göra lite extra fin dukning och lite extra fin mat och dryck. Så även denna nyårsaftonskväll 2021.

Vi startade firandet med picknick i Vattenparken. Då vi kom hem därifrån på eftermiddagen tände Andreas en brasa. Vi chillade med lite prosecco och parmesanchips. Underhållningen bestod av lågornas fladdrande och skön musik.

Nyårsaftongskväll 2021

Dukningen gick i naturnära varma toner med lite inslag av guld, mässing och svart. Det gav ett sobert, elegant och lugnt intryck tycker jag. Andreas var väldigt nöjd med det jag gjorde. Det var jag själv också visserligen.

Vi hade köpt vita tulpaner, trodde jag. När de började slå ut skiftade dem över i rosa, men det blev bara fint och flörtade lite mot våren. Jag satte ner ett par tullisar i svarta ljusstakar ihop med några tallkvistar som var kvar efter juldukningen. Japp, ljusstakar kan såklart även bli vaser ifall man vill.

Som bas hade jag Andreas nougatfärgade linneduk, som jag hittade i ett skåp då vi nyss träffats. Volouspa-ljusen har hängt med länge nu, likaså de roliga hattarna. Tycker att de hjäper dukningen att poppa.

Den guldiga lilla granen är ny för året. Köpte den på rea strax efter förra julen. Tycker den passar bra både på julbord, nyårsbord eller vid annat firande.

Även den här skönheten plockade jag fram. Andreas gamla femarmade mässingsljusstake. även den hjälper till att lyfta stämningen.

Till juldukningen hade jag ett antal hyacinter i snabbt gjorda raggsocks-krukor. Hyacinterna var på vippen att blomma ut så de klippte jag av och satte i en kompakt lerkruka. Det blev så vackert och maffigt, men ändå diskret.

nyårsaftonskväll 2021
Nyårsaftonskväll 2021 – hummersallad och champagne

När vi chillat en stund framför brasan och de sista detaljerna i dukningen var klar så gjorde vi förrätten. En hummersallad på hummer, mango, avokado, gurka, chili, koriander och hjärtsallad. Den blev riktigt fräsch och god. Nästa gång tar vi nog mindre med röd chili (tog en hel) och istället mera salt och peppar. Och kanske lite mera gurka för crunch’et (tog ca en decimeter). Och mera hummer, eller kanske räkor eller crabsticks. Salladen njöts tillsammans med champagnen som var över från picknicken.

nyårsaftonskväll 2021
Nyårsaftonskväll 2021 – gorgonzolaspäckad oxfilé med friterad potatis och sparris

Vi var rätt mätta efter både parmesanchips till mellis och en god förrän så varmrätten serverades först halv elva! Gorgonzolaspäckad oxfilé, friterad potatis, rödvinssås med gorgonzola. och grön sparris stod på menyn. Till det hade vi en fin Barolo. Och eftersom vi bara tog ett varsitt glas så hade vi kvar till nyårsdagsmiddagen också. Tummen upp för det! 🙂

Vi satt och pratade en lång stund efter varmrätten. Vid den tiden var jag såååå trött av både maten, 4-5 glas vin sedan lunchen, värmen från brasan och att jag vaknade tidigt.

nyårsaftonskväll 2021
nyårsaftonskväll 2021 – dumlelakritsfluff

Strax före midnatt drog vi igång kaffe och plockade fram den förberedda desserten. Dumlelaktritsfluff, har jag gjort tidigare. Så gott!

Strax före tolvslaget gick vi ut för att skåla in det nya året i lite prosecco och titta på alla fyrverkerier runt omkring.

En riktigt bra nyårsafton fick symbolisera ett riktigt spännande och innehållsrikt 2021!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Milla
  2 januari, 2022 at 11:59

  Vad mysigt ni hade det! Och mat precis vad min man absolut älskar, kött med gorgonzola 😀. Ni verkar vara så gott nöjda med att vara hemma bara ni på nyår, så skön känsla. Vi har ju firat o många år med samma goda vänner. Flera år hemma hos oss när barnen var små, sen hemma lite hos varann. För min man är denna tradition helig, men sen nåra år har vännerna blivit bjudna på annat o sen var det corona, så det här med vår nyår blev plötsligt en jobbig fråga som skaver. Jag bryr mig inte alls lika mkt som maken. Nu bjöd vi hem andra vänner o deras tonårsbarn o lagade mat ihop o blev supertrevligt. Men känner att den där nyårskvällen är lika känslig som midsommar, det är inte lätt att hitta rätt hur man själv vill göra, och det sociala livet.
  Gott nytt på dig! Jag hoppas som sagt att 2022 blir oändligt mkt bättre än 2021. Vi kämpar med mycket i familjen, som jag hoppas får lugn under 2022. Kram!

  • Reply
   Lena
   3 januari, 2022 at 05:48

   Ja, vi har det så mysigt och nyårsafton blev jättebra.

   Det kan ju helt klart vara lite gnissel när man har olika förväntningar på saker och ting i en relation. Vissa är mera traditionsbundna än andra. Traditioner kan ju vara trevligt och mysigt så länge det inte blir ett tvång och någon kanske egentligen inte vill. Nu verkar ni ju ha hittat en trevlig kombo för den här nyårsafton iaf 😉

   Kram

 • Reply
  Ulrica
  4 januari, 2022 at 04:43

  Så härligt och vilka underbara bilder!!
  Så himla mysigt att bara mysa tillsammans.
  KRAM Ulrica

  • Reply
   Lena
   5 januari, 2022 at 05:42

   Tack snälla! Ja, det är verkligen mysigt!

 • Reply
  DUKA FÖR MIDDAG ÄR NÅGOT AV DET ROLIGASTE - Gott för själen
  22 januari, 2022 at 08:52

  […] i skåpen. Att välja duk och sen bygga utifrån den och känslan för dagen. Bilderna är från vår nyårsafton, men jag tänkte det skulle passa bra idag eftersom vi ska på födelsedagsmiddag hos svärmor (och […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.