livet

JULFIRANDE NUMMER TVÅ MED MINA UNGAR

Julfirande nummer två blev det på juldagen. Denna gång med mina barn och respektive. Så mysigt att ha dem hemma hos sig. Tyvärr kunde inte mina föräldrar vara med eftersom mamma var sjuk. Men så kan det vara.

Eftersom jag hade ett litet migränanfall på julafton (då jag tänkt fixa lite till juldagen) så låg jag efter med förberedelserna. Givetvis fixade Andreas en hel del, men jag förlorade typ två timmar! Hur som helst, tallris och röda tulpaner är en favvo på julbordet!

Julfirande nummer två

Alla ungar kom redan vid 12. Det var äldsta sonen med sambo, mellansonen med sambo och dottern. Ovanligt litet julfirande, men jättemysigt ändå. De hade firat på julafton med pappa och tjej hemma hos mellansonen. På juldagen var det vår tur. Vi hade firat med Andreas familj på julafton.

Vi startade med glögg och chillade en stund…

Julfirande nummer två
Julfirande nummer två

… sen satte vi full fart med att fixa julbord och dukning allihopa.

Här är mina nya raggsockskrukor, som var utspridda här och var.

julfirande nummer två

Julmaten var till sist klar, julmusiken levererades från iPad’en, ljusen var tända. Mysig julstämning!

Det traditionella fanns på bordet. Sill, potatis, skinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, rödbetssallad, sillsallat, lax och julsallad. Och öl, snaps, must och vatten.

julfirande nummer två

När alla var proppmätta, dukades det undan och diskades. Sen var det dags för lite fika. Och spel förstås. Är mina ungar i huset blir det spel. Sällskapsspel. Dottern hade köpt ett frågespel på loppis. Spelet var både bra och o-bra, tycke vi nog alla. Vissa frågor och svar var kluriga och bra. Andra frågor och svar satt vi som frågetecken efter. Andra frågor och svar blev vi nog rätt provocerade av. Men hur som helst, vi tycker det är ett lite kul och trevligt sätt att umgås på.

Och lite godis är alltid gott på julbordet.

Mot kvällningen tändes brasan och det var dags för paketöppning. Och dotterns paket är alltid extremt omsorgsfullt inslagna! Minst två sorters papper, noggrant invikta kanter och dubbelhäftande tejp, fint snöre och sigill! Det är nästan så man bara vill sitta med paketet i knät och inte öppna!

Sen lånade äldsta sonen kameran…

Han tog en massa bilder på mig. Jag tog med några här i inlägget. Vilket fantastiskt ljus han lyckades få till i bilderna!

Här sträcker jag mig nog efter mera juleskum 😉

Julfirande nummer två
Julfirande nummer två

När vi ätit, druckit, fikat och umgåtts i många timmar så var det dags för dem att åka hem till sitt och julfirande nummer två var över. Vi plockade undan det mesta och chillade en stund innan det var dags att krypa till kojs. Så mysigt att ha alla ungar hemma hos sig!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.