inredning

DUKA FÖR MIDDAG ÄR NÅGOT AV DET ROLIGASTE

Duka för middag

Duka för middag är väl roligt?! Det är i alla fall ett av mitt roligaste. Så mysigt att rota bland sakerna i skåpen. Att välja duk och sen bygga utifrån den och känslan för dagen. Bilderna är från vår nyårsafton, men jag tänkte det skulle passa bra idag eftersom vi ska på födelsedagsmiddag hos svärmor (och svärfar) ikväll.

Duka för middag

Här har jag dukat med rottingunderlägg i färgen cognac och servettringar i samma färg. Placerade ut rödvinsglas och champagneglas och selterglas (ingen reklamlänk på den).

Och jag har byggt vidare med enkla helvita tallrikar från Ikea (ingen reklamlänk). (Sorry för kalkiga bestick!). Besticken verkar inte finnas kvar, men de här från samma leverantör ser väldigt lika ut.

Duka för middag

Ibland så häller vi upp vinet i den gigantiska karaffen. Den är verkligen stor. En hel vinflaska är upphälld i karaffen och här ser ni Andreas hälla upp första glaset, hahaha! 🙂

Sen öppnar jag det ena skåpet efter det andra för att leta efter detaljer. Ni vet det där lilla extra piffet! Gamla saker får nytt liv i kombination med lite nyare saker. Oftast är det bara färska blommor jag köper nytt. Och jag använder gärna saker på ett sätt som kanske inte är tänkt. Här har jag använt svarta ljuskoppar som vaser till tulpaner och tallkvistar. Inte så fasligt annorlunda, men ni fattar principen. Tycker ni att det är roligt att duka för middag?

Här finns en massa härliga saker i rotting. Älskar den varma känslan som det ger. Älskar att blanda med mässing exempelvis.

Olika sorter av Orrefors Difference hittar du här. Älskar verkligen de där handblåsta kristallglasen tillverkade i Småland. Gillar att shoppa svenskt. Gillar att shoppa lokalt.

Nähäpp. Nu ska vi äta frukost och göra oss i ordning. En tur ner på stan för att uträtta lite ärenden står på schemat. Och, som sagt, middag ikväll hos svärisarna.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  22 januari, 2022 at 06:17

  Ser så vackert och inbjudande ut när du dukar! Jag kan ingenting om sånt så det blir mest tallrikar rakt uppochner, haha. Men jag gillar när andra dukar vackert!!

  • Reply
   Lena
   23 januari, 2022 at 08:12

   Tack, vad roligt att du gillar det jag gör. Alla är olika och har olika intressen. Och det är ju faktiskt huvudsaken att man har tallrikar att lägga maten på 😉

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.