livet

NÄR DET BJUDS IN TILL BRYGGERIFEST

När det bjuds in till bryggerifest i stan så är vi inte sena att tacka ja! Eller bjuds och bjuds. Vi fick ju betala såklart. Micke på Kesuddens hantverksbryggeri började med att brygga öl hemma i garaget 2013. Sedan 2016 håller han till i gamla Hamnverken i Enköping. I samma område som Hamnmagasinen där vi åt en fantastisk middag härom kvällen.

Kesuddens hantverksbryggeri bjöd in till bryggerifest
Kesuddens hantverksbryggeri bjöd in till bryggerifest

Ser ni! Vilka väggar. Önskar så att de kunde berätta en massa spännande historier från tiden då det var en aktiv hamnverksamhet.

När ölen hade kokat, bubblat och fräst (eller vad den nu gör) tillräckligt länge så bjöds det in till fest fredag och lördag. Vi var där på lördagen. Hela stan kokade av medelhavsvärme hela veckan. Så där riktigt härliga semesterdagar. Festen hölls på innergården så ärmlös klänning funkade hela kvällen. Det är då jag trivs som allra bäst!

De hade begränsat det till högst 500 personer. Perfekt antal. Lagom mycket för att det skulle bli skön stämning, men samtidigt inte för mycket så det blir trångt.

Vi hade köpt entrébiljetter, matbiljetter, och ölbiljetter. Vi högg in på maten direkt och en första provsmakning av en ölsort. Den hette Vienna. Jag åt halloumiburgare och A åt fläskkarré. Hög kvalitet på maten! Jättegott.

Sen satt jag som en uggla och fotade runt på alla vackra tegelväggar. Ljudnivån var hög redan i starten. Både bland folk och musik. Jag funderade på hur länge min överhettade hjärna skulle klara av att vara kvar, men det gick förhållandevis bra.

En ölbiljett kostade 80 kronor. För det fick man 40 cl öl. Något som var toppen var att man kunde dela en biljett på två. Perfekt med 20 cl öl för min del för jag hinner aldrig dricka upp mera innan ölen blir varm och avslagen. Dessutom hann man provsmaka många ölsorter utan att bli alltför snurrig i kolan. Öl nummer två hette Nestor.

Öl nr tre som vi provade hette Gonzo, en dubbel-ipa och den fjärde Festival (i bild). Vi kom fram till att den första var den allra bästa.

Det var en himla härlig tillställning vi hamnade på. Underbart väder, god mat och skön stämning. Det enda minuset var att musikvolymen var på tok för hög under tiden man åt. Trots att vi satt mittemot varandra fick vi luta oss fram och skrika för att vi skulle kunna höra. Känns inte riktigt okej. Att ha en något lägre volym typ mellan 18 och 20, då de flesta äter, skulle vara önskvärt.

Tack Kesuddens hantverksbyggeri för en jättetrevlig och bra arrangerad kväll och tack A för mysigt sällskap som vanligt!

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ulrica
    20 augusti, 2019 at 08:14

    Jag har förstått att de där kvällarna var en stor succé. Micke var där och hade jättetrevligt, så trevligt att jag hade svårt att få ihop alla karlar som skulle med i bilen hem på nattkröken :-).. ingen hade koll på var den andra var!!

    KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.