livet

EN FANTASTISK KVÄLL PÅ HAMNMAGASINEN

Redan i våras pratade vi om att vi skulle ta en middag på Hamnmagasinen nån kväll på semestern. Det är så himla mysigt där. Förra året firade vi in semestern där. I helgen bestämde vi att det skulle bli på onsdagkvällen. Vi fick verkligen en fantastisk kväll med en toppenmiddag i medelhavsvärme ackompanjerad av en trubadur.

Vi gjorde oss i ordning och gick till ån, bara några få minuter bort. Det var en sån där magisk känsla med medelhavsvärme. Ni vet, så där varmt så det räcker med kjol och linne hela kvällen. Älskar’t!

Jag hade bokat bord till 18.30. Stället var halvfullt då vi kom. Den trevliga ägaren tog emot oss. Han förvarnade att maten kunde ta lite tid eftersom det var mycket folk och alla ville tydligen komma samtidigt. Toppen att få veta det direkt så man vet förutsättningarna. Annars är det lätt hänt att irritationen stiger. Så snart vi fått vårt bord och beställt in ett varsitt glas bubbel sprang jag runt och fotade lite. Såklart!

Bubblet var jättegott. Ibland tycker jag att det kan smaka lite jäst och ”billigt” när man bara beställer nåt glas Cava eller Prosecco så där. Champagne brukar vara ett säkert kort annars. Men det här bubblet var toppen! Vi kopplade av, småpratade och sippade på den kylda drycken.

Det har verkligen ett superläge det där stället. Den vackra Klosterparken ligger mittemot.

Gästhamn och ställplats för husbilar ligger precis intill.

När vi lagom fått i oss drycken kom maten in. Inte alls sent som befarat. Ungefär samtidigt började trubaduren att spela.

A tog hamburgare och jag valde chèvresallad. Alltså! Jag dör! Jag kommer aldrig mera våga välja nåt annat när jag är där. Det var så där himla-med-ögonen-gott!

En fantastisk kväll på Hamnmagasinen
En fantastisk kväll på Hamnmagasinen

Smaklökarna dansade inte bara samba i munnen utan även schottis och tango, tror jag bestämt. Så så gott! Och A var jättenöjd med sin burgare också. Jag smakade av den också. Brukar inte vara jätteförtjust i hamburgare, men den där var riktigt god.

Dessa vackra gamla väggar från 1700-talet! Ger en skön atmosfär och fin kuliss till kvällen.

Och trubaduren då? Ja, Michelle Sandberg bidrog verkligen till att lyfta kvällen. Hon var kanonbra med en riktigt skön röst med karaktär.

Tack Hamnmagasinen för en toppenmiddag och tack min fina för en fantastisk kväll!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Butta
  26 juli, 2019 at 09:56

  Fin kväll ni verkar ha haft. En fråga; jag ar noterat att du alltid har ditt pärlhalsband på dig, tar du aldrig av dig det?

  • Reply
   Lena
   27 juli, 2019 at 08:31

   Hej Butta! Ja det var verkligen en toppenkväll!

   Kul att du noterat halsbandet. Det stämmer, jag tar aldrig av mig det. Varken under träning, sömn eller dusch. Tar väldigt sällan av mig ringar heller. Bara när jag bakar bullar, då är det inte så fräscht med ringar kvar. 🙂

 • Reply
  Ulrica
  27 juli, 2019 at 07:37

  Men åh så härligt att höra :-). Jag har tyvärr hört att många har dåliga erfarenheter därifrån på senaste tiden och när jag var där senast drack jag bara en drink men den var under all kritik, så det var riktigt kul att läsa att ni var nöjda, då ska jag nog våga ge mig dit igen. Platsen och stället är ju så fint!! Kram Ulrica

 • Reply
  CHRISTINADAGEN FIRADES SEDVANLIGT - Gott för själen
  27 juli, 2019 at 08:29

  […] Där satt vi och firade Christinadagen ända tills det var dags att bege sig hemåt på andra äventyr. […]

 • Reply
  NÄR DET BJUDS IN TILL BRYGGERIFEST - Gott för själen
  31 juli, 2019 at 05:30

  […] När det bjuds in till bryggerifest i stan så är vi inte sena att tacka ja! Eller bjuds och bjuds. Vi fick ju betala såklart. Micke på Kesuddens hantverksbryggeri började med att brygga öl hemma i garaget 2013. Sedan 2016 håller han till i gamla Hamnverken i Enköping. I samma område som Hamnmagasinen där vi åt en fantastisk middag härom kvällen. […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.