livet

Kursdagar och nåt tänkvärt

Härlig miljö i Strängnäs hamn där vi åt lunch. Grekisk restaurang som varmt rekommenderas.

Härlig miljö i Strängnäs hamn där vi åt lunch. Grekisk restaurang som varmt rekommenderas.

Har just gått en arbetsmiljökurs. Delarna kring bl a psykosocial arbetsmiljö var givande.

Tänk er en man som inte har rötterna i Sverige. Jobbar på ett industrigolv. Han går titt som tätt och sätter sig. Blir så klart betraktad som lat, hans arbetskamrater mobbar honom. När chefen sen pratar med honom om problemet framkommer att han har stora problem med fötterna och ständig värk. Han kommer från en kultur där mannen inte får vara vek och kan inte berätta att han har ont.

Tänk er en annan man som är en plåga för sina arbetskamrater. Sur, grinig och elak. Chefen lyckas efter ett antal samtal lirka ur honom orsaken. Han har fått reda på att han har en livshotande sjukdom, var jätterädd och hade inte ens berättat för sin fru.

Jag känner mig extremt nöjd med att jag jätteofta pratar med min grupp, när det snackas skit, att det finns oftast en anledning till varför folk agerar som de gör och man oftast inte har hela bilden.

Tänkvärt tycker jag. Och detta tankesätt kan man implementera i vilket jobb man än har och i vilket privatliv som helst!

Må bäst!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Gunilla N
  16 maj, 2013 at 08:20

  Aah Lena daer sag jag en sida hos dig …som jag uppskattade valdigt ..naemligen oedmjukhet och omtanke…du blir bara baettre och baettre.
  Kram Gunilla N

 • Reply
  Villa Sjöhaga Hanna
  16 maj, 2013 at 08:23

  Mycket tänkvärt fina du. Det finns så mycket som vi tror att vi vet om människor som vi inte har den blekaste aning om. Det tål verkligen att upprepas detta, och att vi är olika, vi alla. Stor varm kram

 • Reply
  mammaxtre
  16 maj, 2013 at 08:23

  Som chef är jag mycket bekant med innebörden av arbetsmiljö och arbetsmiljölagen. Det är ett svårt men ack så viktigt jobb.

  Ha det fint!

 • Reply
  Titti
  16 maj, 2013 at 10:36

  Mycket tänkvärt. Ibland är vi lite snabb på att döma.
  Kram

 • Reply
  BeA - Ett Ord på Vägen
  17 maj, 2013 at 05:55

  Men tack snälla Lena för att du delade med dig av detta. Det är något som faktiskt ( och nu skäms jag ) aldrig slagit mig… Å jag känner mig jätte berikad för nu kommer jag kunna tänka helt annorlunda!! Super Tack!!! kraaaam BeA

 • Reply
  Petronella
  17 maj, 2013 at 07:07

  Kloka ord och det verkar som du varit på en riktigt bra kurs! Ibland måste man bli påmind att man måste tänka utanför ramarna och tänka annorlunda!

  Kraam
  Petronella

 • Reply
  Design by Tornblad
  17 maj, 2013 at 07:36

  Verkligen tänkvärt! Har varit med om liknande situation som mannen med livshotande sjukdomen. Hans fru hade fått cancer. Det fick vi veta långt långt efteråt. Hade varit bättre om vi visste, då hade vi kunnat stötta och vara förstående när han fick arga utbrott.

  Ha en fin fin helg!
  Kram Malin

 • Reply
  Maria/pysseldagar
  17 maj, 2013 at 09:01

  Så kloka ord!!
  Alltid när någon säger något illa om någon annan så frågar jag vad är anledningen till att den personen du pratar om gör så här?
  Det brukar få tyst på allt skitsnack.

 • Reply
  helenasenklavardag
  17 maj, 2013 at 12:00

  Spännande! Min gamla arbetsplats som jag precis slutade på, är en arbetsplats som inte mår så bra, pga av en svag chef och många informella ledare som styr och ställer. Hos oss har man jobbat stenhårt med attityder mm. Nu har man tagit in en psykolog från Stockholm som ska prata med var och en och bena ur grundproblemet och som sedan ska jobba vidare med det! Hoppas han lyckas!
  Visst är det viktigt men tydligen inte så lätt alla gånger!
  Kram helena
  Min blus kommer från H&M 99 kr!!

 • Reply
  Maria
  17 maj, 2013 at 12:22

  Det finns alltid en bra orsak bakom varje beteende. Synd att folk i allmänhet är så snara att döma. Man kan ju aldrig veta vad den andre har i ’ryggsäcken’

  Ha en fin helg
  Kram Maria

 • Reply
  Fru Sederblad
  20 maj, 2013 at 04:40

  Du är en klok kvinna! Just så här har jag aldrig tänkt förut. Tack ;-)!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.