livet

Dagen som man siktat på i hela sitt liv

Det första lilla damen sa klockan sex på studentdagens morgon var det här är dagen som man siktat på i hela sitt liv, typ.

Termometern visade på bara 4,8 grader så det var bäst att ta på skinnjackan utanpå guld-party-jackan utanpå klänningen. Och ett stadigt tag i jordgubbspåsen.

SONY DSC SONY DSC

Utspringet var från en historisk byggnad, Gustavianum (som byggdes under 1600-talet för dissektioner inför publik) i Uppsala. Byggnaden ligger precis intill domkyrkan, som fick bli en vacker bakgrund. Här har några av studenterna tagit sig upp på flaket. Redan här var hon jättetrött.

Plymouth Prowler, nytillverkning av en hotrod, för er som undrar

Plymouth Prowler, nytillverkning av en hotrod, för er som undrar

SONY DSC

En studentexamen kräver en ståndsmässig hemfärd, precis som brorsorna fick.

SONY DSC Student komb 6

Dekorerade lite modernt och roligt med ljus, silverstjärnor, studentmössor på godis och lite hemtrevligt med ängsblommor och trasmattor på trädäcket.

SONY DSC

Kom på efteråt att vi glömde dillvipporna till dekoration. Förstås. Tårtan fick i alla fall väldigt mycket beröm (och gick den här gången bra att få ihop). Då blev jag så klart glad, eftersom jag normalt sett inte är på mat-avdelningen, som bekant.

SONY DSC

Vilar benen och pratar med moster.

Student komb 7

Släkten växlade över till en drös kompisar. En salig blandning av släkt och kompisar från Enköping (från högstadietiden), Västerås (pojkvän och kompisgäng) och hela Uppland (från gymnasietiden). Så roligt att så många studenter som valde att komma på fest hos henne istället för att gå ut på krogen eller annat. Vissa av dem hade 12-15 mil att åka. Kom fram och presenterade sig (de vi inte redan kände och kramades med), bad om glas om det inte var till för mycket besvär, sa att vi skulle säga till om det blev för högljutt. Så himla trevliga. Och nog blev det högljutt allt. Jisses! Men som grannen sa när jag förvarnade, äsch låt de hålla på det händer bara en gång i livet. Och de höll bara till utomhus till midnatt ungefär.

Släkten åkte hem och kompisgänget fortsatte till morgonen, som sagt, (att hon orkade är ett under). 8-9 stycken sov kvar och de sista åkte vid ett. Gissa om det var nån som gick och SOOOOOV sen! Hon var så nöjd med sin dag (dygn).

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ulrika
  7 juni, 2013 at 04:03

  Vilken härlig fest ni fick och nu är det hela över – lite snopet kan jag tycka att dagen går så fort 🙁 ….och nu blir det inga fler studentfiranden hos oss heller. Fina bilder du tog på dottern också i ett tidigare inlägg på parbänken 😉

  Kram ullis

 • Reply
  Lotta i USA
  7 juni, 2013 at 05:37

  Underbart!

  Grattis till er vackra dotter. Studenydagen är så speciell, härlig, dagen man väntat på. Fylld med känslor.

  Ha en fin helg Lena och tack för de här bilderna!

  KRAM

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.