recept umgänge

God och lätt förrätt som funkar för lchf-are och glutenintoleranta

SONY DSC SONY DSC

Vi håller på att förbereda för besök. Vänner från Uppsala kommer redan till lunch och stannar över natten. Gillas!

Vi kör med samma förrätt till middagen som vi testade i lördags. Det är verkligen ett bra tips på en god förrätt som är lätt att förbereda. Det funkar också till lchf-are och glutenintoleranta. Receptet är från vår hovleverantör Mary. Vi valde att lägga till grissinis med smaksatt Philadelphia-ost i snapsglas.

Ägg- & räkröra med pepparrot (8 portioner till buffé eller 4 portioner till förrätt)
250 g räkor med skal
3 st hårdkokta och kalla ägg
1 dl finhackad färsk dill
2 msk finriven pepparrot
0,75 – 1 dl majonäs (jag tyckte 1 dl var mer lagom)

Servering:
8 Babygem salladsblad (kallas också Hjärtsallad)
Dill till garnering

1. Skala räkorna och grovhacka dem och de hårdkokta äggen. Blanda dem tillsammans med pepparrot, dill och majonäs till en krämig men fast röra. (Hit kan man förbereda och lägga i tättslutande burk).
2. Lägg upp salladsbladen på tallrikar eller ett större fat. Klicka ut röran i salladsbladen och toppa med färsk dill.

Må bäst!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Eva Jansson
    11 juli, 2013 at 02:09

    Ser riktigt smaskigt ut! Synd vi inte är ifrån Uppsala. 😉

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:14

      Det kanske kan bli den förrätten när ni kommer till oss nästa gång 😉

  • Reply
    Linda
    11 juli, 2013 at 02:23

    Mmmm, det där lät gott. Recept sparat. 🙂

    Kram Linda

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:14

      Det är helt i min smak. Fräscht och snabbt att göra.

  • Reply
    Susanne
    11 juli, 2013 at 03:15

    Mums va gott det låter

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:13

      Det var det också.

  • Reply
    Prinsessorna på Bellevue
    11 juli, 2013 at 09:07

    Såg riktigt gott ut!!! Kul att fynda på MQ! Reor gillas! 🙂

    Kraam
    Petronella

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:13

      Supermumsigt var det!

  • Reply
    ulrika
    11 juli, 2013 at 09:24

    Perfekt förrätt och kul med röran i snapsglas – kommer att kopieras vid nästa bjudning här hemma 😉 Tack för tipset! Har själv en god gratäng på lager som vi provade häromdagen också Lchf – ska nog lägga ut den på bloggen också 😉

    Kram Ullis

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:13

      Kul att du fångade idén.

  • Reply
    Amanda
    11 juli, 2013 at 09:34

    Mums! Och härligt att du bjuder på lite Enköpingsinspirerat (pepparroten).

    Kram och ha en trevlig helg!

    • Reply
      Lena
      13 juli, 2013 at 07:10

      Jepp, pepparrot är en bra krydda och lite extra kul att den är härifrån.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.