hälsa & friluftsliv recept

Granola lchf – Gott för själen

IMG_3362

Efter en tung middag är det gott med en lättare dessert. I lördags bjöd vi på fruktsallad med Gott för själens egen granola. Så gott att strössla på frukt. Gott och nyttigt!

 

IMG_3361

Granola lchf – Gott för själen

1 dl pumpakärnor
1 dl kokos
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl sötmandel
2 dl havregryn (utesluts om du vill köra lchf)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk ekologisk honung (utesluts om du vill köra lchf)
1 msk kanel/kardemumma/kakao eller vad man nu vill smaksätta med

Blanda allt och rosta i 150 gr 20-30 min, rör om då och då så det inte bränns.

 

IMG_3358

Om man vill kan man ha i torkade hallon, blåbär eller tranbär efter rostningen.

Egentligen kan man ju förstås ha i lite vad man vill av nötter, gryn flingor, frön och kryddor, men den här kombinationen gillar jag.

 

IMG_3360

Givetvis är det gott även till yoghurt, keso eller kesella.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  creandophoto
  28 april, 2015 at 04:19

  Ser jättegott ut. Kanske något för mig att strössla över min favorityougurt (1 dl turkisk yougurt, 1 dl naturell yougurt, 0,5 dl blåbär och 1 msk flytande honung). Kan bli en sak till som dagen inte klarar sig utan 🙂

 • Reply
  Maria
  28 april, 2015 at 06:08

  Det kanske är något för mig som annars inte äter dessert speciellt ofta.
  Tack för recept och tips!
  Kram/Maria

 • Reply
  roomofkarma
  28 april, 2015 at 08:04

  Det ser ut att vara ett riktigt bra recept! Detta gillas:) Jag skall spara ner det. (skall bara ta bort nötterna). Gillar recept tips! Jag gillar att stå i köket. Fick jag bestämma skulle jag stå i grytorna hela dagarna:)

  Kram Carola

 • Reply
  TÄNK ATT JAG ALDRIG LÄR MIG | Gott för själen
  25 augusti, 2015 at 05:31

  […] idag har jag ju hunnit träna, handla, fixat brillorna, bakat matbröd, gjort min egen granola (recept här), tvättat några fönster, fixat lite banksaker, fikat med mamma och pappa, gjort ett par […]

 • Reply
  TREDJE ADVENT OCH LUCIADAGEN ÄR SNART TILL ÄNDA - Gott för själenGott för själen
  11 februari, 2017 at 07:22

  […] förmiddagen gräddade jag matbrödet som stått i kylen över natten och sedan gjorde jag min egen granola. Har den på både yoghurt, kvarg och fruktsallad. Love it! Perfekt att ta till i jul då man […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.