livet

Organdonation

SONY DSC

En skön sensommarbild som inte har nåt alls med inlägget att göra.

Minns inte om jag pratat om detta förut, men det tål att upprepas i vilket fall. Ni vet väl att det är donationsvecka denna vecka. Jag har haft ett donationskort liggandes i plånboken i massor av år. Det är självklart för mig att man får plocka de reservdelar man kan ha nytta av om jag skulle råka ut för en olycka. Och det är självklart för mig att mina anhöriga inte ska behöva fundera på hur jag hade velat ha det. Sedan ett antal år tillbaka har jag dessutom registrerat mig elektroniskt för att vara helt säker på att det går fram.

Nu uppmanar jag dig, fundera på hur du vill ha det och gå in och registrera dig om du inte redan gjort det. Har du inget e-leg (och inte vill skaffa det) så kan du skicka brev eller ringa. Och kom ihåg att det är lika viktigt att ta ställning till om du inte vill donera eller om du vill begränsa donationen. Allt går att välja i registreringen. Så, sätt fart nu!

Må bäst!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  helenasenklavardag
  7 oktober, 2013 at 06:30

  En tanke som är viktig i avgörandet är: kan man tänka sig att ta emot organ om man själv blir sjuk eller om ens barn blir sjuka? Kan man det, tycker jag det verkar självklart att man själv kan lämna ifrån sig organ om man blir sjuk. Jag har gjort ett val och jag pratar om det till de jag känner.
  kram Helena

  • Reply
   Lena
   7 oktober, 2013 at 07:38

   Men eller hur! Då blir ju valet betydligt enklare, om man nu är tveksam.

 • Reply
  Amanda
  7 oktober, 2013 at 07:12

  Ja, det är en viktig fråga! Det gäller bara att ta tag i det. För precis som Helena skriver.. man skulle ju själv bli överlycklig för hjälp om man väl behövde. Så självklart ska man hjälpa till om man kan.

  KRAAAM

  • Reply
   Lena
   7 oktober, 2013 at 07:38

   Om man vet vad man vill kan man ju alltid börja med att berätta för sina anhöriga.

 • Reply
  Åsa
  7 oktober, 2013 at 10:25

  Så viktigt…Så viktigt. Bra att du tar upp & påminner:)

  Kram Åsa

 • Reply
  Välkommen Hem!
  8 oktober, 2013 at 08:37

  Bra initiativ, ska gå in och läsa mer om det.
  Och DU! GRATTIS! Kika in hos mig… och maila mig din adress! 😉
  KRAM KRAM!
  Judita

  • Reply
   Lena
   8 oktober, 2013 at 03:12

   Weeiii, tack snälla du! Ska maila direkt!

 • Reply
  Fru Sederblad
  10 oktober, 2013 at 10:02

  Mina organ står till eftervärldens förfogande när jag inte längre behöver dem.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.