livet

I uppsaliensisk stil

Åkte direkt från Gävle igår eftermiddag till Uppsala. Jag, maken och dottern var bjudna till en så kallad Familjesittning på Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår. Klubbverket (en enhet i kåren) ska under kommande vecka ha sektionskamp. För att kunna testa att lekarna/tävlingarna fungerar och samtidigt visa föräldrar och syskon lite av det dem sysselsätter sig med så hade de bjudit in till denna tillställning.

SONY DSC

Alla delades förstås in i lag. En tävling gick ut på att två ur varje lag skulle agera spelpjäser och resten skulle svara på allmänbildningsfrågor. Poängen från svaren visade hur många steg spelpjäserna fick ta. Kul idé! Jag kan ju säga att det inte var det bästa tillfället för tankeverksamhet eftersom jag just avverkat två hela dagars lyssnande på föreläsningar. Men jag lyckades leverera ett par rätta svar till gruppen i alla fall.

SONY DSC

Memory där två från varje lag samlade poäng.

SONY DSC

Jodå, även fysiska lekar som skottkärrsgång och krabbgång skulle avverkas, trots att de flesta var 50+. No mercy. Ibland är jag extra glad över löprundorna som avverkas emellanåt.

SONY DSC

Alltihopa filmades av fyra fotografer, direktlänkade till sonens dator. Han fungerade som tv-producent och styrde kameramännen via komradio och talade om hur de skulle filma. Samtidigt stream’ades det hela till en storbildsskärm i en annan lokal där andra kunde titta. Man skulle kunna säga att sonen gillar, datorer, mixrar, mickar och sladdar. Och när man gillar nåt brukar man ju bli rätt bra på det.

SONY DSC

Sen blev vi lotsade till en annan byggnad där vi med blixtens hastighet fick byta om till klänning och kostym på en toalett.

Det hela avslutades med en fin och rolig middagssittning. Med inslag av quingo (kombo mellan quiz och bingo), spex, sång och skålande i uppsaliensisk stil.

Vi hade en jättekul eftermiddag och kväll. Är så glad att vi fick vara med!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Tittilina
    17 november, 2013 at 10:39

    Vilken händelserik dag! Lite annorlunda kanske, men den verkar ju urkul!
    Kram

  • Reply
    Den där Victoria
    18 november, 2013 at 12:52

    Men vad roligt och vilka uppfinningsrika lekar ni blev utsatta för, kul.

    Jag förstår om du inte hann med någon fika när du var i Gävle, du hade ju fullspäckat schema när du var där och hade väl fullt upp också att umgås med dina kurskamrater, det blir som sagt fler gånger. Ska du på bloggeventet i februari då? Jag funderar på det, men måste se hur ekonomin ser ut först, eftersom det ska betalas redan nu, i dessa julklappstider.

    Kram Victoria

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.