recept

Gravlaxsås med espresso

SONY DSC SONY DSC

Jag gjorde gravlaxsås i helgen också. För första gången. Väldigt snabbt och enkelt. Och gott blev det dessutom. Tyckte det var en lite kul twist med espresso. Leila hon kan hon.

Än har jag inte fått ledigt. Några timmar återstår. Men snart så…

Gravlaxsås med espresso

Ingredienser

1 dl svensk senap
2 msk rödvinsvinäger
3 msk strösocker
0.5 tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl neutral matolja
2 msk kall espresso
1 knippe färsk skuren dill

Gör så här:

1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
3. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ensam hemma | Gott för själen
    16 maj, 2014 at 10:31

    […] lax och sallad var så gott. Måste ju nämna att det faktiskt är jag som gjort gravlaxsåsen. Med espresso. Riktigt god. Nämen. Oj. Vem var det som hällde upp i nåt […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.