Jag gjorde gravlaxsås i helgen också. För första gången. Väldigt snabbt och enkelt. Och gott blev det dessutom. Tyckte det var en lite kul twist med espresso. Leila hon kan hon.
Än har jag inte fått ledigt. Några timmar återstår. Men snart så…
Gravlaxsås med espresso
Ingredienser
1 dl svensk senap
2 msk rödvinsvinäger
3 msk strösocker
0.5 tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl neutral matolja
2 msk kall espresso
1 knippe färsk skuren dill
Gör så här:
1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
3. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
Må bäst!
1 Comment
Ensam hemma | Gott för själen
16 maj, 2014 at 10:31[…] lax och sallad var så gott. Måste ju nämna att det faktiskt är jag som gjort gravlaxsåsen. Med espresso. Riktigt god. Nämen. Oj. Vem var det som hällde upp i nåt […]