Efter jobbet i fredags så gick jag en match mot receptet som misslyckades. Och jag vann the battle! Sänkte gradantalet lite och höll stenkoll. De blev vansinnigt goda. Dottern gillar inte nötter och det är inte lätt att hitta recept utan kan jag lova. Men här kommer ett:
Saffransbiscotti utan nötter:
20 min + 1 timme i ugnen, ca 45 st
2 pkt saffran
2 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (300g)
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
Gör så här:
1. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och saffran i en matberedare eller med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i tre delar och rulla dem till tjocka längder, ca 30 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem något. Vispa upp ett ägg och pensla längderna.
3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Ta ut längderna och skär dem i långa sneda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och grädda ca 30 min. Låt skorporna kallna på galler. Lägg dem i en vacker glasburk.
Må bäst!
1 Comment
Lite gott och blandat & julstämning i varma California | Gott för själen
16 november, 2014 at 06:56[…] advent så det är bäst att förbereda sig. Jag bakade Chocolate Chunk Cookies (recept kommer) och Saffransbiscotti utan nötter. En favorit i […]