livet

En iakttagelse av ett litet barn och en förälder

 

SONY DSC

Gjorde en  iakttagelse av ett litet barn och en förälder (antar jag att det var) när jag var i en shoppinggalleria för ett tag sen. Föräldern (väljer att inte avslöja kön eftersom det inte har någon betydelse) körde en barnvagn. I barnvagnen satt ett litet barn på gissningsvis 1,5 år. Barnet hade en iPhone i handen! Håller liksom upp handen och ut med den lite så där coolt (?) så att luren hölls utanför vagnen.

1. Varför ska ett sånt litet barn hålla i en ”leksak” för 4-8 tkr?
2. Var det förälderns tjänstetelefon?
3. Hur mår barnets hjärna när den påverkas av strålning på så kort avstånd?
4. Hur låter barnet om föräldern vill ha telefonen?
5. Får barnet en utskällning när (jag säger inte om) hen får nytt fokus och slänger luren i det stenbeklädda butiksgolvet?
6. Hur gör föräldern när den sen eventuellt behöver använda den trasiga telefonen för att kontakta den andra föräldern, eller nåt?

Det är sånt man kan fundera över.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Milla
  11 februari, 2014 at 07:30

  Gah det är just sånt där som gör en galen! Vad har föräldern gjort med sina egna hjärnceller? Respekt för dyra grejor – och absolut omtanke och sunt förnuft om sitt barns hjärna, vilja och hälsa. Gosh denna förslappade digitalisering alltså….

 • Reply
  Linda
  12 februari, 2014 at 07:11

  Galet!

  Kram Linda

 • Reply
  ami
  12 februari, 2014 at 01:15

  det är ju hur bisarrt som helst. aldrig förstått mig på det där.

 • Reply
  Helene - mitt så kallade liv
  12 februari, 2014 at 09:28

  Jag tror inte föräldrar idag tänker så, alla min kompisar låter sina barn använda sin mobiler, oavsett modell. Ok, har man en iPhone så är det ju dumt om den hamnar i golvet men det finns ju andra mobiltillverkare som inte har lika känsliga mobiler och som funkar hur bra som helst till barn. Barn är ju extremt intuitiva och just pekskärmsmobiler är ju som gjort för barn som gör så som de tror att saker och ting funkar.

  Jag tänker också att om man har små barn så ska man nog inte ha en så ömtålig och dyr mobil. & barnen tröttnar efter ett tag. men om mamma eller pappa använder mobilen hela tiden är det ju inte så konstigt om barnen vill göra samma sak…

  Kram

 • Reply
  mammaxtre
  14 februari, 2014 at 01:25

  Ja du, det är sannerligen sådant som man kan fundera över…..!

  Tiden är ur led och snart har ingenting ett värde.

  Ha det gott

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.