livet

Viktigt att passa på när man får chansen

SONY DSC SONY DSC

Härom kvällen var vi på villaägarföreningens informationskväll. Vi tycker det är viktigt att passa på när man får chansen. Mycket händer i vårt område och många kritiserar både komunnen och en viss företagsverksamhet för allehanda saker. Vet ni vad? Ungefär 200 inbjudningar hade delats ut, men enbart 25 personer var på plats. Personer! D v s  gissningsvis max 20 hushåll representerade! Är inte det märkligt? Är man inte mer intresserad av att höra vad kommunpolitiker och företagare har att säga och dessutom få chansen att framföra synpunkter? Självklart kan man ha förhinder (eller glömma bort), men jag har svårt att tro att 90 % hade förhinder. Ingen kritik, alla gör så klart som de vill, men jag är förvånad.

En annan reflektion är; varför kan man inte framföra sin synpunkt utan att gnälla/vara arg/ha förakt i rösten? Vet inte om det är bara jag som noterat att den äldre generationen är överrepresenterade här. Självklart ska man framföra synpunkter, men man når ju framgång så mycket lättare om man gör det på ett konstruktivt sätt. Och det lyckas ofta de yngre bättre med. (Nu generaliserar jag förstås). Man kan ju undra vad syftet är med att säga ”vad är det för smartskalle som kommit på den där vägdragningen då?!” Dessutom med förakt och hån i rösten. Vägen får ju knappast en annan dragning om man får veta vem som valt den.

Hur som helst, det var ett givande möte!

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Katarina
  25 mars, 2014 at 09:50

  Hej hej!
  jamen visst är det ofta så.. att människor vräker ur sig en massa saker på de mest märkliga sätt… är inte det oftast ett tecken på osäkerhet?
  Vilka fina plagg från Lindex. jag gillar den vita blusen jätte mycket. Handlar inte heller på Lindex men gjorde det precis som du då barnen var små..;)
  Kram Katarina

 • Reply
  Milla
  25 mars, 2014 at 09:56

  Men åh sånt här går jag ingång på! Vi har en vägförening, jag har bevistat ett möte på 20 år – och då slogs jag av precis allt det där du beskriver. Gnäll, hån – och tyvärr alldeles för underrepresenterat med hushåll. Men i vårt fall är det alldeles för dålig kommunikation om årsmötet och vad som görs i föreningen, jag försökte påtala det när jag var där men gav upp sen för jag det hade säkert ramlat i mitt knä då. Usch för folk ibland!

 • Reply
  Susanne
  25 mars, 2014 at 11:20

  Såå typiskt!

  Man så fina kläder du köpt, supersnyggt!!!

  Må så gott
  Kram Susanne

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  26 mars, 2014 at 11:31

  Visst är det så. Vi hade nyss årsmöte i båtklubben där jag sitter med i styrelsen. Ca 150 medlemmar var inbjudna och ca 20 kom. Och då hade vi ändå i inbjudan skrivit att valberedningen hade förslag på alla poster som skulle tillsättas/omväljas till styrelsen. Annars tror jag ofta det är det som hindrar folk, dom är rädda för att bli invalda och vågar då inte säga nej. Då är det bättre att inte komma.
  Kram Helén

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.