livet

Sommar, sommar, sommar

 

SONY DSC

Fick en kul utmaning av fina Tina. Klart jag vill anta den utmaningen. Ska bara försöka uppbringa lite sommarfeelings i kylan. Här kommer min Sommarlista:

Hur ser dina planer ut för sommaren?

SONY DSC

Vi har bokat in en vecka på Öland. Det blir Böda Hamns camping. Alltså inte den stora ”industrin” som brukar figurera på tv, utan en liiiten camping. Resten av tiden blir nog mest att hjälpa dottern med sin USA-tid, kramas med henne så det räcker i 10 månader, att umgås med resten av familjen, lite kalasande och kanske några mindre utflykter. Och planera för bloggeventet vi ska ha 30/8 förstås!

Vad gjorde jag på midsommar?

SONY DSC

Midsommarhelgen tillbringade vi på Mariefreds camping. En lugn helg med traditionell midsommarmat, traditionell dryck, det vanliga midsommarvädret, loungehäng på ett värdshus vid hamnen, geocaching, och CHILL. Precis vad vi behövde.

Min bästa sommarfrukost

SONY DSC

Min bästa sommarfrukost är min bästa året-runt-frukost. Jag äter nästan alltid havregrynsgröt med äppelmos, och en bit av mitt hälsobröd. Och så juice och kaffe förstås. Jag fungerar inte utan frukost och så måste jag bli mätt. Men ibland när det är riktigt varmt så kanske jag slår till med delikatessyoghurt med gryn, frön, nötter och bär. Så gott, men jag håller mig inte mätt lika länge. Allra helst avnjuts den förstås ute intill skogskanten.

Bästa sommarlåten?

SONY DSC

Oj, kan inte välja en. Gillar så otroligt många från så otroligt olika genrer. Här kommer några av de jag gillar. Ta mig till havet, Änglamark, Sakta vi gå genom stan, Himlen är oskyldigt blå, Brev från kolonien, Summer of 69, In the summertime, Sommaren är kort, Happy, Blå blå känslor. Men om jag riktigt tvingas välja nån så blir det nog  Strövtåg i hembygden.

Vad passar bäst på grillen?

SONY DSC

Det måste nog bli färsk grön sparris och körsbärstomater med olivolja och flingsalt. Sååå gott. Det där med köttet kan man gärna hoppa över.

Vad dricker jag helst i sommar?

SONY DSC

Det mesta med bubblor. Vatten med bubblor, rosé med bubblor, drinkar med bubblor, öl och champagne eeeh med bubblor. Sen tackar jag inte nej till en Pina Colada utan bubblor.

Vad ska jag läsa i sommar?

SONY DSC

Till vardags hinner jag mest bara läsa dagstidningar, bloggar och magasin så i sommar ska jag försöka klämma En man som heter Ove och kanske nån deckare. När jag väl börjar läsa är jag ju liksom inte kontaktbar på timmar eller i värsta fall dagar, så det är bäst att man får ägna sig åt sånt på semestern.

Favoritplagg under sommaren?

SONY DSC

Det måste vara nån stor luftig topp eller en lös maxiklänning som sveper runt benen.

Bästa parken?

DSCN4142

Väljer helt klart Central Park, New York. Bara för att jag längtar tillbaka. Den har lugnet, skogen, sjön, stora gräsytor, och samtidigt mat- och fikaställen, massor med folk, cyklar och bilar och storstadspulsen alldeles intill. Allt förpackat i en stor liten oas mitt i allt hysteriskt. Love it!

Bästa badstället?

SONY DSC

Bästa badstället? Givetvis vår egen pool. Jag gillar värme så att bada i nån sjö eller havet, i Sverige, nja, det drar jag mig för. Så härligt att kunna värma upp vattnet och sedan hoppa i.

Nu skickar jag utmaningen vidare till Victoria, Milla,  Lotta, Lotta, Jenny. Anta utmaningen ifall ni har tid och lust 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Sara
    25 juni, 2014 at 11:02

    Verkligen mycket sommarfeeling i ditt inlägg idag! Och den miljön till frukosten – så härligt! Kram Sara

  • Reply
    Nilla
    25 juni, 2014 at 11:30

    Vad kul att läsa om din sommarlista och se bilder till! Vi kanske ses på Öland då:) Kramar Pernilla

  • Reply
    helenas enkla vardag
    25 juni, 2014 at 11:46

    Vad kul att läsa! Jag håller på med min lista just nu..
    Min jobbarkompis dotter Sara ska till Sacramento men hennes kompis Karmen ska till SB och läsa samma som din dotter. Lustigt
    Kram Helena

  • Reply
    Prinsessorna på Bellevue
    26 juni, 2014 at 07:52

    Mycket sommarfeeling i den listan och grilla sparris ska jag prova… Himla kul för dottern och såklart måste ni kramas för nästan ett helt år nu! 🙂

    Tack rara för dina snälla och fina kommentarer!

    Kraam
    Petronella

  • Reply
    Emma
    26 juni, 2014 at 09:24

    Hej kära du
    Nu var det allt ett tag sedan jag var här och läste och tog del av din fina blogg. Men nu har jag läst ikapp lite. Alltid lika inspirerande
    Önskar dig en fin dag
    kramar och sommarsolsglitter
    Emma

  • Reply
    Åse
    26 juni, 2014 at 02:36

    Vilken härlig sommarkänsla i din sommarlista, ljuvlig. Kram åse

  • Reply
    Den där Victoria
    26 juni, 2014 at 02:44

    Vilken härlig lista och tack för att du skickat vidare utmaningen till mig, dessvärre får jag lov att hoppa över denna gång, inne hos mig förklarar jag varför.

    Kram Victoria

  • Reply
    Channal
    26 juni, 2014 at 09:16

    Måste göra en sommarlista jag med!! Härligt!

    KRAM Anna

  • Reply
    Milla
    30 juni, 2014 at 11:02

    Jag är lite sen men jag är PÅ runt sommarfavoriterna! kram Milla

  • Reply
    Den där Victoria
    2 juli, 2014 at 08:13

    Psst… Jag fick till en lista till slut.

    Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.