livet

FRUKOST PÅ SÄNGEN & TENTAPLUGG

IMG_2556

Precis som i måndags så gav jag mig själv frukost på sängen idag. I måndags jobbade jag hemifrån, men idag tentapluggade jag. Gjorde två övningstentor. Och två övningstentor i söndags. Lite skönt att få känsla för vad man kan förvänta sig. Jag har inte jättehöga förväntningar på att klara mig. Statistiken säger att 70% kuggar sig! Och detta trots att det räcker med 50% rätt!

IMG_2572

Men hur svårt kan det vara när man får ha facit med sig, liksom?!

 

IMG_2571

Man får till och med sätta lappar i kanten.

 

Jag citerar en paragraf jag stötte på idag. ”Nu är dag ute, och löses ej panten åter, have då panthavaren våld, att den å häradstinget en gång, och i staden å tre måndagar, uppbjuda, och sedan lagligen värdera och mäta låta. Vill då ägaren lösa panten åter; göre det, i staden inom fjorton dagar, och å landet inom en månad, sedan det honom kungjort var, och gälde därtill den ränta, som han utfäst haver. Vill eller gitter han ej; stånde honom fritt, vad han hellre vill åta panten under offentligt utrop till salu gå, eller låta borgenären den behålla efter värderingen. Varder panten högre värderad, eller försåld, än gälden är; njute då gäldenären det över är: är panten mindre; fylle han bristen.” (Lag om pantsättning av lös egendom §2).

Ungefär så svårt kan det va’?! Jag hoppas jag inte behöver använda den paragrafen för jag har ingen aning om vad den innebär, haha! Vacker text i alla fall.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.