livet

FORSRÄNNINGEN I UPPSALA 40-ÅR

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

För 40 år sedan fick två teknologer på Uppsala universitet en idé om att bygga en farkost och åka ned för Fyrisån i Uppsala. Det har nu kommit att bli en gigantisk folkfest som Uppsala Teknolog och Naturvetarkår arrangerar. Sveriges största årligen återkommande studentarrangemang äger rum på Sista April i Uppsala.

IMG_0373

SONY DSC

Bägge sönerna och mellansonens sambo har varit med och arrangerat (och ränt nerför ån med varierande framgång). Och i år är äldsta sonens sambo Forskarl (projektledare) för hela rasket! Vi snackar att hon rattar en kommitté på 22 personer + en hel drös med volontärer och vi snackar en festival i en dryg vecka innan Sista April och vi snackar tiotusentals besökare som kantar ån och belägrar parker.

 

SONY DSC IMG_0055 2 SONY DSC

Ni som hängt här ett tag vet att jag brukar åka dit och ta del av stämningen, titta på alla galningar som ränner i iskallt vatten och insupa lite studentkultur. Jag har ju liksom vuxit upp med det där. Givetvis sitter jag där vid 8 på morgonen för att få en bra plats, försöker få kontakt med vänner som är nånstans i närheten, huttrar, dricker lite medhavd värmande dryck, äter mackor och jordgubbar och bara chillar. Ses vi där?

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Åsa L
  29 april, 2015 at 07:13

  Givetvis! Tradition. Och kl.15 ska mössan luftas.

 • Reply
  Mian
  29 april, 2015 at 07:47

  Och de har så kul! : )

 • Reply
  katarina
  29 april, 2015 at 08:16

  Jamen om jag inte haft så långt och om jag inte skulle på en egen roadtripp skulle jag gärna ha kommit…bubbel ur plastglas och jordgubbar är ju bästa bästa lyxen. Att dessutom få skratta andan ur sig åt tokstollar som gärna vill bada iskallt gör ju inte saken sämre..
  Nä nu måste jag springa o snyta mig….
  Sitter o snyftar åt ditt fina inlägg och supervackra dottern…
  så fint!
  Å så härligt att hon kommer hem igen.
  Kraaaaam Katarina

 • Reply
  Maria
  29 april, 2015 at 12:31

  Nej vi ses tyvärr inte… Har faktiskt aldrig varit i stan och sett denna tillställning! Men så är jag ju inte ”inföding” och uppvuxen med detta heller 😉 men självklart känner jag till evenemanget, döttrarna brukar kolla.
  Ha så kul imorgon, se till att ha värmande dryck.
  Kram/Maria

 • Reply
  Milla
  29 april, 2015 at 06:45

  Haha, jag ska tänka på dig imorrn när jag sitter på varma jobbstolen kl 8 😉 för jag jobbar förstås imorrn. Valborg är ju en ganska stor gäspning hemma i vår trakt… kram

 • Reply
  Frida Svensson
  30 april, 2015 at 09:47

  det ser roligt ut men också väldigt kallt. brrrrr! =)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.