resor - långa & korta

SNART FÅR VI KRAMAS IGEN

 

 

IMG_2157 2

IMG_2199

Tänk, om bara ett par veckor så får jag krama den här donnan igen! Hon som drog till USA i augusti för att plugga. Hon som, vi upptäckte, hade utvecklats så oerhört mycket då vi hälsade på i december. Hon som läst filmproduction, editing, acting for camera, filmstudies, astronomy m m. Hon som filmat hos en megakändis i Beverly Hills. Hon som varit med i ett antal filmprojekt och ansvarat för olika saker, bl a bossat över hela set. Hon som vågat köra ett pyttelitet flygplan själv. Hon.

 

IMG_2160 3

IMG_2255

 

Jag har fått frågor/kommentarer som hur vågar du släppa iväg henne, vad modig hon är jag skulle aldrig våga, jag skulle aldrig släppa iväg min unge, vi har så tight relation så min unge skulle inte åka. 

Jag tänkte så här, typ. Vem är jag att ställa mig i vägen för hennes planer, varför skulle jag hindra henne från att uppnå den dröm hon haft sedan hon var rätt liten, jag vill inte stoppa henne från att utvecklas. Och dessutom, vad skulle kunna hända där som inte kan hända här?

Det gjorde fruktansvärt ont i hjärtat på Arlanda då vi skickade iväg henne i det okända. Vi visste ju då att hon skulle komma fram mitt i natten, att hon skulle möta upp nån för att få nyckel till lägenheten, att hon skulle vara först av fem i en lägenhet.

Men shit vad jag är glad att jag peppade, stöttade och handgripligen hjälpte till med alla förberedelser. Hur ont det än gjorde. Det här är så klart en upplevelse för livet för henne, en hävstångseffekt i utveckling, hon har fått vänner över hela världen, lärt sig massor om filmproduktion och social kompetens, och en bra merit i cv’t.

Som det verkar nu så kommer hon inte att åka tillbaka i höst. Hon längtar hem och vill jobba. Dessutom är inte valutakursen den roligaste just nu. Kanske åker hon igen i framtiden.

Och snart. Snart får vi kramas igen!

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Maria
  27 april, 2015 at 06:01

  Vilket fint inlägg! Och klokt! Det värsta man kan göra för sina barn är att bromsa dem i utvecklingen, stoppa deras nyfikenhet på livet bara för att man själv inte tror att man klarar sig. Sina barn har man ju ”bara till låns”, de måste få leva sitt eget liv och testa sina vingar. Sen att det kanske är superjobbigt för föräldrarna… ja det får man nog räkna med, så är det att ha barn 😉
  Kram och ha en ny fin vecka!
  /Maria

 • Reply
  Suss - Hemma på Sjuan
  27 april, 2015 at 06:10

  Självklart ska man peppa sina barn fast vi mammor tycker nog alltid att det är jättejobbigt att släppa iväg de. Såå mysigt att få träffa henne igen. Kram Suss

 • Reply
  aktivadagar-Camilla
  27 april, 2015 at 06:10

  underbart, både utvecklingen och återseendet! Och så bra fångat i din beskrivning 🙂

 • Reply
  Ekenäsliv
  27 april, 2015 at 07:53

  Underbart att få kramas igen!!!!
  Visst kan förstå de som inte vågar släppa iväg sina barn… men inte vill man ha det på sitt samvete att stoppat deras drömmar…?
  Nä, jag skulle säkert gråta floder och oroa mig till ma, men jag skulle göra som du. Peppa henne och äga åt henne att följa sin dröm.
  Det säger jag till min dotter redan nu (hon är tio) ”det du vill, det kan du”
  Kämpa för det du tror på!!
  Underbart att läsa det här!
  Förstår att du måste vara så stolt att du nästa spricker, det hade jag varit:)))
  Kram Anna

 • Reply
  Mian
  27 april, 2015 at 07:26

  Fin hon är och du med som låter henne prova sina vingar! Precis som det ska vara…: )

 • Reply
  Milla
  29 april, 2015 at 06:43

  Jag vill också att min dotter ska komma hem…. fast det gör hon ju inte, istället hoppas vi att hon kommer in på sitt program på University of Minnesota. Förbaskade unge. kram!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.