livet

EFTER LITE SVETT, SVORDOMAR OCH PUSTANDE FICK VI KAPELLET PÅ PLATS

IMG_3513 2 IMG_3503 2

Igår eftermiddag drog vi på oss arbetskläder. Maken började riva av vintertäckningen från båten medan jag klippte gräset. Det är många säsongens-första-saker man kan göra nu. Älskar känslan!

Sen klättrade jag upp i båten med lite mellis, som vi åt på en skitig durk. Efter lite svett, svordomar och pustande fick vi (mest maken) kapellet på plats. Vi har ett helt obegripligt fenomen. Kapellet är i tyg, men ”plast”-klätt invändigt och stativet är metall, ändå har det helt plötsligt blivit svårt att få ihop blixtlås och knappar. Antingen har stativet plötsligt blivit längre eller så har plasten krympt. Märkligt!

IMG_3507 IMG_3508

Nya stativfästena, som vi köpte i USA i vintras, har kommit på plats.

Den ena motorn gick sönder för fem år sen. Den har sen lagats och maken ville även passa på att renovera den andra också. Det var inte helt enkelt att få fatt i reservdelar. Sen kom hans sjukdom i vägen och han har bara orkat småpeta lite med allt fix.

De nyrenoverade motorerna sitter på plats sedan i höstas och ska bara ställas in. De nya dynorna hämtade han i veckan och de blev såååå bra. Toksnyggt jobb av en sadelmakeriskola! Visar sen.

Sen behöver hela båten en rejäl omgång med skurtrasan, mögeltvätt, teakolja, montera soffa och stolar, sätta nya väggmattor i toaletten, lägga in nya mattor i ruffen…. Ja, jo, målet är att få i den i sommar. Hrmm.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.