livet

BLÅBÄRSSKÖRD PÅ TOMTEN

 

Det blev en ganska stor skörd med blåbär på tomten idag!

 

IMG_6075

Maken har sovit stora delar av dagen är han inte vandrat runt i cirklar med tandvärk. Han fick en akuttid i torsdags, då de konstaterade att en tand ska dras ut. Det fick han tid för om 2,5 vecka! Men imorgon måste jag mota iväg honom till tandläkarakuten i Uppsala, för det här går inte!

 

IMG_6080 IMG_6084

Hur som helst. Jag har i flera år missat blåbären. Dels har jag skjutit på det och dels har vi varit bortresta precis när de varit som bäst. Men idag tog jag på mig stövlarna och gick ut på skogsdelen av tomten.

 

IMG_6087 IMG_6094

Så vansinnigt tråkigt och jobbigt att plocka blåbär, men jag siktade in mig på att jag skulle hålla på i en timme, så fick det bli vad det blev. Drygt 8 dl fick jag ihop! Det kändes bra. Lite gjorde jag ett par chia-puddingar av till frukost och frös in resten i 1 dl-påsar.

 

IMG_6077

Nästan oförskämt lyxigt att ha massor med blåbär och lingon på tomten att bara hämta in liksom.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Milla
  25 juli, 2015 at 10:19

  Så gott med blåbär! Jag har sett att de säljer utmed vägarna för 25 kr litern. De borde vara dyrare med tanke på hur lång tid de tar att plocka… Å tandvärk, min gube har haft det sista 1 1/2 året 3 ggr precis innan vi ska åka på resor. Akut! Nu har han fått en brygga och hoppas det är slut på eländet nu i och med denna dyra tingest. Hoppas det reder sig! Kram

 • Reply
  Anneli
  26 juli, 2015 at 08:43

  Underbart! Tänk vad välsignade vi är som har blåbär runt knuten och kan äta oss blåa om tungan…Vardagslyx, verkligen.

  Mvh, Anneli

 • Reply
  anette
  31 juli, 2015 at 10:34

  vilken lycka…jag älskar blåbär. kram anette

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.